O plimbare prin magazine nu este suficienta pentru a garanta o alegere optima. Vizionarea trebuie suplimentata cu date „tehnice” si „stilistice” avizate, pe care incercam sa ni le furnizam cu ajutorul unor specialisti.

Ce trebuie sa aveti in vedere

In primul rand „datele” incaperii in care va fi amplasat, culoarea vopsitoriei si a mobilei, stilul interiorului, pe de o parte, si, pe de alta parte, culoarea, textura covorului ca atare si nu in ultimul rand, cum se intretine. Foarte importanta este ambianta pe care doriti sa o creati sau atmosfera care deja exista: intima sau eleganta, stimulanta sau linistitoare si confortabila.

Fibra din care este realizat covorul reprezinta un element important, dat fiind ca tipul acesteia va determina look-ul, performanta si pretul achizitiei.

Doua sunt variantele de fibre: naturale (dintre care lana reprezinta exemplul cel mai clasic) si artificiale (nailon, poliester, polipropilena).

Un alt important aspect de luat in considerare este reprezentat de locul unde va fi amplasat covorul si de activitatea care se desfasoara in acea incapere.

Covorul potrivit

Pentru camerele mici se recomanda covoare mari, in culori pale si cu un aspect uniform al texturii. O astfel de alegere va produce un efect de marire a spatiului existent.

Tonurile pastel si cele neutre reflecta lumina si dau, prin urmare, senzatia unei incaperi mai mari.

Pentru a da o tusa intima camerelor mari, optati pentru tonuri de culoare din registrul mai intunecat si pentru o textura „sculptata”.

Tesatura pe mai multe niveluri cu motive florale sau geometrii stilizate confera incaperilor un look elevat si realizeaza un contrast interesant cu suprafata neteda a peretilor si a mobilierului.

Daca incaperea prezinta in decorul ei mai multe tipuri de motive decorative (perdele, mobilier, pereti, cuverturi), alegeti un covor cu textura „reliefata”, pentru a pastra echilibrul amenajarii.

Motivele mici la nivelul imprimeurilor covorului fac camera sa para mai mica, iar cele de mari dimensiuni, dimpotriva.

Daca mobilierul este unul „viu”, modern, in culori vesele, puteti alege un covor in nuante tari, pentru a conferi cadrului o nota de tinerete, sau puteti opta pentru o cromatica sobra, ce da senzatia de eleganta.

Daca aveti incalzire prin pardoseala, optati pentru un covor care sa permita aerului cald sa patrunda, din tesaturi naturale sau artificiale, in nici un caz cauciucat.

Related posts

Este vremea petrecerilor!

Adina Meyers

Un vechi hambar transformat în mansardă locuită

Adina Meyers

O mansarda urbana discreta

Adina Meyers