LifeStyle

Ianuarie este “luna Verdi” la Opera Nationala Bucuresti

Acesta a lasat in urma sa o creatie inegalabila reunind cele mai cunoscute si mai apreciate titluri de opera, precum „La Traviata”, „Il Trovatore”, „Rigoletto”, „Nabucco” sau „Aida”. Pentru a aduce un omagiu marelui compozitor, la implinirea celor 110 de la moartea acestuia, Opera Nationala Bucuresti va dedica luna ianuarie lui Giuseppe Verdi.

Seria spectacolelor inchinate acestuia se va deschide sambata, 8 ianuarie, cu o reprezentatie de „Rigoletto”, in prezenta unui invitat special: tenorul Robert Nagy in rolul Ducelui. Conducerea muzicala a spectacolui va apartine dirijorului Cornel Trailescu.

Duminica, 16 ianuarie, este programat unul dintre cele mai noi titluri incluse in repertoriul ONB: „I due Foscari” („Cei doi Foscari”), tragedie lirica compusa de Giuseppe Verdi pe un libret scris de Francesco Maria Piave, dupa piesa lui George Gordon Byron. Creatia verdiana a fost interpretata in premiera in Romania in aprilie 2010, in Foyerul Galben al Operei Nationale Bucuresti, in varianta de concert cu pian, spectatorii avand acum ocazia sa asiste la reprezentatii in varianta de opera in concert, in sala mare a teatrului. In cadrul spectacolului din 16 ianuarie, publicul o va putea aplauda pe soprana Silvia Sorina Munteanu, care va debuta in rolul Lucreziei Contarini. Dirijorul sub bagheta caruia vor evolua solistii, corul si orchestra ONB este Iurie Florea.

Joi, 20 ianuarie, va prinde din nou viata pe scena teatrului liric bucurestean unul dintre cele mai indragite titluri de opera: „La Traviata”, intr-o distributie ce va reuni artisti tineri si valorosi ai Operei Nationale Bucuresti, conducerea muzicala apartinand dirijorului Vlad Conta.

O alta partitura extrem de cunoscuta semnata de Giuseppe Verdi – „Nabucco” – va putea fi ascultata de iubitorii muzicii clasice sambata, 22 ianuarie, in cadrul spectacolului aniversar dedicat basului Pompeiu Harasteanu, artist ce a marcat istoria Operei Nationale Bucuresti. Reprezentatia se va desfasura sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

La o zi dupa data de 27 ianuarie, ciclul de spectacole care ii sunt inchinate compozitorului se va incheia cu o alta reprezentatie de „I due Foscari”. Vineri, 28 ianuarie, spectatorii se vor bucura de prezenta pe scena ONB a unui invitat special: baritonul de talie internationala Eduard Tumagian, care va interpreta rolul lui Francesco Foscari.

 

Related posts

1 an de expozitii

Adina Meyers

Sindromul colonului iritabil: simptome si riscuri pe care trebuie sa le cunosti

Adina Meyers

Programul In Culise 26 Octombrie – 1 Noiembrie

Adina Meyers