LifeStyle

Regele Lear, într-o nouă versiune scenică

După 46 de ani de la memorabila montare cu REGELE LEAR a lui Radu Penciulescu, cu George Constantin în rolul titular, capodopera shakespeariana revine într-o nouă versiune scenică, pe scena Mare a Naționalului, versiune semnată de unul din regizorii de seamă ai lumii teatrale contemporane, georgianul David Doiashvili, având ca interpret al rolului principal pe…Mihai Constantin! 

Operă considerată nu doar una dintre cele mai mari realizări literare shakespeariene, REGELE LEAR este și una dintre cele mai profunde și mai provocatoare priviri asupra naturii umane.

Noua versiune de la Național e susținută de o distribuție de zile mari, în care, alături de Mihai Constantin se regăsesc Marius Manole (Bufonul), Ioan Andrei Ionescu (Gloucester), Gavril Pătru (Kent), Monica Davidescu (Goneril), Crina Semciuc (Cordelia), Raluca Aprodu (Regan), Istvan Teglas (Edgar), Tudor Aaaron Istodor (Edmund), Lari Giorgescu (Oswald), Silviu Mircescu (Ducele de Cornwall), Rareș Andrici (Ducele de Albany), Pavel Ulici (Ducele de Burgundia), Idris Clate(Regele Franței).  Regia și scenografia : David Doiashvili. Costume : Liliana Cenean. Muzica originală : Nikoloz Rachveli Memanishvili. 

O montare ce se anunță spectaculoasă și plină de suprize, de o inventivitate vizuală cu totul aparte, în cheia specifică regizorului de la Tbilisi, pe care spectatorii bucureșteni l-au putut descoperi cu prilejul Festivalului NETA din vara anului 2015, când a fost prezent la București cu o superbă montare a piesei ”Visul unei nopți de vară”…

Vă invităm la premiera REGELE LEAR în datele de sâmbătă 10 sau duminică 11 decembrie 2016, la Sala Mare, ora 19.00.

Related posts

Slash va participa la un meet and greet cu 3 fani norocosi!

Adina Meyers

Suplimente de 400.000 EUR pe an, si pana la 500.000 exemplare pe aparitie la Medien Holding

Adina Meyers

Aspiratorul de mana Rapido de la Electrolux reinventeaza curatenia in casa si masina

Adina Meyers