Home

Recomandarile SIKA: Ancorarile, un detaliu important in construcția sau renovarea casei

Cand te hotarasti sa investesti in construcția sau renovarea casei, trebuie sa te gandesti la toate detaliile. Cu siguranta nu iti doresti ca intr-un timp scurt sa apara necesitatea unor reparatii si imbunatatiri. Potrivit specialistilor Sika, unul dintre aceste detalii este reprezentat de ancorarile de orice fel, de la fundatie la acoperis.

Pentru a veni in sprijinul tau si a te ajuta sa iei cele mai bune decizii cand vine vorba de ancorarile necesare in proiectul tau, Sika recomanda Sika AnchorFix-1, un adeziv cu intarire rapida special pentru ancorari, cunoscut indeosebi sub denumirea comerciala de "ancora chimica", ce se poate folosi pentru fixarea in beton sau in zidarie plina ori cu goluri a tuturor tipurilor de bare de armatura, tije filetate, bolturi si sisteme speciale de ancorare.

Soluția propusa de Sika prezinta o serie de avantaje care o fac ideala pentru orice proiect ai in plan. Astfel, adezivul Sika Anchorfix-1 se poate aplica chiar si la temperaturi scazute si are o capacitate portanta mare. De asemenea, se intareste rapid si este foarte usor de utilizat, putand fi aplicat cu pistol normal pentru cartuse.

Pentru a realiza o lucrare perfecta, care sa reziste in timp, pe langa produsul de calitate pe care Sika il recomanda, este necesar sa respecți si pasii de aplicare. Astfel, dupa ce forezi gaurile corespunzator diametrului si adancimii ancorei, le cureți prin periere, aspirare sau suflare cu pompa. Cartusul de Sika AnchorFix-1 se introduce in pistol, iar materialul evacuat la primele doua actionari ale tragaciului, pana cand amestecul se uniformizeaza, se arunca deoarece este necorespunzator calitativ pentru a fi utilizat la ancorare. Imediat dupa, adezivul trebuie injectat in gaura, incepand din interior catre exterior. Umplerea gaurii cu material se face prin retragerea usoara a cartusului, injectand cantitatea specificata in fisa tehnica. Dupa aplicarea adezivului, ancora se introduce in gaura usor, printr-o miscare de rotire in sensul acelor de ceasornic, insa nu uita ca acest lucru trebuie realizat in timpul de lucrabilitate a materialului. Este, de asemenea, foarte important ca, in timpul de intarire a produsului, ancora sa nu fie miscata sau incarcata.

Sika AnchorFix-1 poate fi gasit in rețelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Bricostore, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage. Pentru mai multe detalii despre soluțiile Sika special create pentru ancorari, dar si despre alte produse, viziteaza www.sika.ro.

Related posts

Ce mobilă alegi pentru amenajarea unei camere mici

Adina Meyers

Ghivece haioase pentru o atmosfera vesela

Adina Meyers

Idei de grătar: frigărui din carne de pui și cremă de verdețuri

Adina Meyers