Home Practic

Cum speli covorul cu soluții de curățare naturale?

Mulți dintre noi iubim să avem o locuință curată și ne dăm tot interesul pentru a o menține în acest fel. În plus, parcă și atmosfera este mai frumoasă când totul este la locul lui în casă. Însă, trebuie să recunoaștem: nu este chiar ușor să păstrezi ordinea, iar printre lucrurile care se murdăresc cel mai repede se numără și covoarele.

Fie că este vorba de o ceașcă de cafea vărsată, de noroiul de pe lăbuțele cățelului, ori poate de câteva picături de cerneală scăpate din greșeală de cel mic, covoarele sunt precum un magnet pentru murdărie.

Din fericire, există câteva soluții naturale de curățare care îndepărtează orice pată. Partea bună la acestea este faptul că nu trebuie să folosești diferiți solvenți cumpărați din magazinele de specialitate. Cu doar câteva ingrediente pe care probabil le ai deja la îndemână, poți prepara propriul produs de curățare pentru a face față oricărei pete.

Dacă vrei să schimbi aspectul casei, ori doar să completezi design-ul interior, poți cumpăra covoare ieftine, dar de calitate de pe Decorino.ro.

Iată mai jos cum le poți spăla cu soluții de curățare naturale, pentru ca fibrele din care sunt făcute să nu fie afectate de substanțele de curățare din comerț!

Oțet alb

Oțetul alb este recomandat pentru îndepărtarea petelor greu de curățat, în special cele produse de  animalele de companie.În primul rând, oțetul se amestecă cu apă.
Oțetul este sigur de utilizat pe majoritatea țesăturilor și este eficient împotriva multor pete. Curăță covorul cu soluția obținută dintr-o parte de oțet și una de apă și insistă asupra petelor. În final, șterge covorul cu o cârpă umedă.
În plus, poți adăuga în această soluție și sare sau ulei esențial de lavandă pentru o curățare în profunzime și un parfum plăcut, care persistă.
Dacă îți este mai ușor, folosește o sticlă cu pulverizator pentru a te asigura că soluția s-a împrăștiat pe toată suprafața covorului.

Apă și amoniac

Soluția obținută dintr-o ceașcă de amoniac și doi litri de apă călduță este recomandată pentru covoarele foarte murdare, confecționate din fibre naturale. De exemplu, în cazul unui covor din lână, se folosește o cârpă îmbibată în această soluție. Amoniacul este recomandat în special pentru eliminarea petelor de grăsime.
După ce produsul a fost lăsat să acționeze, covorul se șterge cu o cârpă înmuiată în apă călduță.
Ai grijă ca atunci când folosești această metodă de curățare să te protejezi cu o mască sau cu un fular, pe care să le porți peste nas și gură. De asemenea, poți utiliza o sticlă cu pulverizator pentru a aplica soluția pe covor,  pe care mai apoi să îl ștergi cu o cârpă curată.

Sodă cristalizată

Deși pare greu de crezut pentru mulți, soda cristalizată este un produs natural eficient în cazul covoarelor foarte murdare.
Pentru a obține această soluție de curățare ai nevoie de un litru de apă călduță și o ceașcă de sodă. Covorul se curăță cu un burete înmuiat în sodă și apă, apoi se clătește cu o cârpă înmuiată în apă curată.

Bicarbonat de sodiu

Petele de sânge sunt îndepărtate cu dificultate, în special de pe covoare. Însă, bicarbonatul este un ajutor de nădejde, dacă ai de-a face cu astfel de situații. Pentru a curăța covorul este de ajuns să îl ștergi cu o cârpă înmuiată într-un amestec obținut din apă și bicarbonat de sodiu. Aștepți câteva minute ca soluția să acționeze, apoi repeți procedura și freci covorul cu o perie cu peri moi.
Dat fiind faptul că sunt și foarte expuse, covoarele se murdăresc extrem de repede. Dacă vrei să le păstrezi tot timpul curate și nu vrei să utilizezi produse de curățare din comerț, poți opta pentru soluțiile de curățare naturale. Acestea te ajută să cureți murdăria ușor, fără să apelezi la produsele chimice.
În felul acesta, țesătura covoarelor nu este afectată, iar culorile nu se decolorează.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/window-furniture-room-3042834/ 

Related posts

9 idei pentru organizarea unei bucatarii functionale

Adina Meyers

O fereastră de calitate ține gerul departe

Adina Meyers

5 paşi pentru un cămin mai cald

Adina Meyers