Home

Ce reguli urmezi atunci cand alegi pernele decorative pentru canapea

Avand in vedere ca living-ul este zona de relaxare impartita de toti membrii familiei, este vital ca selectia pieselor de mobilier destinate sederii, sa se faca tinand cont de criteriul confortului. Spatiul camerei sau bugetul de care dispui, iti poate limita uneori optiunile. Incearca sa fii practic atunci cand iti achizitionezi canapeaua si sa pui pret pe calitatea acesteia. Mai bine iei o canapea mai mica, dar potrivita necesitatilor tale, decat una mare si nesatisfacatoare din punct de vedere al calitatii. 

                  Pentru sporirea confortului, dar si pentru intregirea atmosferei, se recomanda accesorizarea canapelei cu perne decorative. Selectarea acestora se face tinand cont de anumite reguli. Una dintre reguli recomanda alegerea unui numar impar de perne decorative, motivul fiind de ordin estetic. Incearca sa mentii un echilibru intre dimensiunile canapelei si numarul de perne cu care o decorezi, astfel incat sa eviti sa supraaglomerezi o canapea mica cu un numar prea mare de perne.

                 Pernele decorative se insira pe canapea tinand cont de dimensiunile lor. Mai exact, dispunerea acestora se face pozitionand pernele mai mari spre marginile laterale ale canapelei, iar cele mai mici in continuarea sau in fata lor. Pe langa dimensiunile pernelor, se ia in calcul modelul si textura acestora, dictata de materialul din care sunt confectionate. 

                 In ceea ce priveste modelul, pernele decorative se impart in 2 categorii: simple si cu imprimeu. De regula, aranjamentul pernelor decorative se bazeaza pe o combinatie intre pernele simple si cele cu imprimeu, urmarindu-se o corelatie intre culorile acestora, dar la fel de corecta este si o abordare in care toate pernele sunt simple sau toate pernele au diverse print-uri. Poti combina modelele vegetale, animale sau florale cu cele geometrice.

                  Materialele din care sunt realizate aceste accesorii textile sunt cat se poate de variate, iar combinarea lor nu are restrictii. Astfel, canapeaua ta poate gazdui in acelasi timp, perne cu husa din  catifea, bumbac, in, paiete, satin sau blana fara a crea impresia de kitsch.

                  Ca si ultima regula, ia in calcul culorile pernelor decorative, care trebuie sa se regaseasca, intr-o forma sau alta, in restul amenajarii incaperii.

 

Imaginile sunt de pe site-ul http://www.pinterest.com./ Date contact: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747666473. Va multumesc!

Related posts

Care este masina de frezat potrivita pentru atelierul tau?

Adina Meyers

Studenți din Iași au câștigat concursul de design urban sustenabil RESPO CITY, ediția 2023

Adina Meyers

Stylish Retro Light Up Signs for Kitchen and Living Area

Adina Meyers