Home

Reciclează creativ anvelopele uzate

Cu siguranţă, ai prin garaj anvelope de maşină sau bicicletă vechi, de care nu ştii cum să scapi. Sfatul meu: nu le arunca, ci refoloseşte-le pentru a crea obiecte originale! Dacă ai şti ce potenţial ascund şi câte forme interesante pot lua… Totul ţine de imaginaţia şi creativitatea ta. Indiferent că vor deveni pouff-uri cool, fotolii confortabile, măsuţe practice, jadiniere pentru flori, leagăne pentru cei mici sau decoraţiuni inedite, aceste lucruri vor da interiorului sau exteriorului casei tale un look deosebit, vesel şi mai ales… eco!

Altfel de fotolii

Fotoliile din cauciucuri vor fi o prezenţă inedită în grădină şi, pe deasupra, practice. Pentru realizarea lor ai nevoie de cauciucuri de dimensiuni obişnuite sau mari (pentru bază şi spătar) şi de anvelope de bicicletă (pentru braţe). De asemenea, pentru a le asambla, îţi trebuie o bormaşină, şuruburi şi adeziv pentru lipit. După ce ai obţinut produsul finit, preferabil ca în imaginea noastră, vopseşte-le oricum doreşti (fie în culoarea/culorile preferate, fie în acord cu locuinţa şi grădina).

Jardiniere inedite

O idee foarte uşor de pus în practică este aceea de a transforma cauciucurile în jardiniere sau ghivece pentru flori şi plante. Foloseşte-le individual, în grupaje interesante, culcate, agăţate de gard sau pereţii casei, în funcţie de propria imaginaţie. Iar pentru a fi mai atractive, vopseşte-le în culori vesele şi însufleţeşte-le cu tot felul de desene simpatice (buburuze, fluturi, buline, flori etc.).

Leaganul din copilarie

Un cauciuc vechi, nefuncţional, sfori groase securizate, aşa cum sunt cele pentru alpinism, cârlige de siguranţă şi un copac cu ramuri groase – iată cât de simplă este „reţeta” unui leagăn pentru piciul tău.


 

Articol preluat din revista Casa Mea

Text: Lucia Lazăr

 

Related posts

Cum pot fi mascate cablurile in spatiile de birouri? – Opteaza pentru montarea de pardoseli flotante in colaborare cu specialistii Milucon

Adina Meyers

Cum poți transforma un ghiveci de flori într-un suport de prosoape

Adina Meyers

Lucruri pe care este bine să le știi atunci când cumperi becuri

Adina Meyers