LifeStyle

Raportul de Responsabilitate Sociala al Grupului VELUX pentru anul 2012 anunta investitii majore

Dupa un program intens de dezvoltare, Grupul VELUX este intens implicat in lansarea a doua dintre cele mai mari proiecte ale sale. Primul proiect anunta lansarea Noii Generatii de ferestre de mansarda iar al doilea proiect reprezinta un concept nou de produse destinate cladirilor publice si comerciale, Luminatoarele Modulare VELUX, produse care anunta lansarea Grupului VELUX intr-o piata complet noua.

Ambele produse pun accent pe eficienta energetica, lumina si ventilatia naturala – deci pe climatul interior. Impreuna, cele doua proiecte reprezinta o investitie de 225 milioane de euro, fiind cea mai mare investitie facuta de catre Grupul VELUX in ultimii 70 de ani de cand acesta exista. Aceste investitii uriase au fost facute in scopul de a asigura o crestere a afacerii la nivel global, dar au avut consecinte asupra altor activitati. De aceea obiectivele anului 2012 cu privire la reducerea emisiilor de C02 si a accidentelor de munca nu au fost indeplinite in totalitate, insa obiectivele Grupului pe termen lung raman valabile si vor continua pe viitor, dupa cum se anunta in raport.

“Investitiile noastre din anul 2012 ne vor proteja in viitor si ne vor asigura pozitia de lider de piata. Nu mai este niciun secret faptul ca volatila economie globala si nesiguranta din domeniul constructiilor sunt in continuare provocari. De aceea, focusul nostru strategic este pe afacerea de baza – ferestrele de mansarda – si pe lansarea noilor produse. Intr-o piata dificila, trebuie sa punem accent pe ceea ce aduce cea mai mare valoare afacerii noastre aici si acum si sa lasam in plan secundar ceea ce poate sa astepte, ” spune CEO –ul Grupului VELUX Jørgen Tang-Jensen. 

Lumea se confrunta cu provocari descurajatoare legate de incalzirea globala, iar aceasta este si provocarea noastra. Suntem Companie Model, o companie folositoare societatii, si – in cele din urma – folositoare planetei. Iar toate produsele noastre trebuie sa ajute la crearea locuintelor atractive, cu un consum redus energetic, ceea ce poate constitui o solutie la aceasta problema” spune Jørgen Tang-Jensen.

 

Reducerea cu 50% a emisiilor de C02

Investitiile masive in dezvoltarea productiei si in noile linii de productie au necesitat o restructurare a investitiilor in alte domenii, ceea ce a avut consecinte negative asupra eforturilor noastre de a reduce emisiile de C02 cu pana la 20% pana la sfarsitul anului 2012. Raportul de Responsabilitatea Sociala al Grupului VELUX pe anul 2012 arata ca reducerea a fost de 13%, comparativ cu anul de referinta 2007.

“In ciuda amanarii investitiilor, ne mentinem scopul ambitios ca pana in 2020 sa reducem pana la jumatate emisiile de C02, comparativ cu cele din anul 2007. Noile echipamente din productie in care am investit sunt mult mai prietenoase mediului. Acest fapt este un indicator bun ca emisiile vor scadea. Ne vom reface planurile cu privire la reducerea emisiilor de C02. Deci, suntem increzatori ca ne vom indeplinii obiectivul,” spune Directorul Grupului David P. Meyer.

Incepand din 2009, cand a fost implementata strategia Grupului VELUX cu privire la clima, acesta a investit 12 milioane de euro pentru reducerea emisiilor de C02. Investitii viitoare vor fi facute in viitorul apropiat pentru ne asigura ca vom atinge obiectivul stabilit pentru 2020.

 

Programele de siguranta care asigura zero accidente

Noile echipamente care le-au inlocuit pe cele vechi s-au reflectat in cresterea numarului de accidente de munca. In anul 2012, s-a inregistrat o medie de 3,9 accidente raportate la un milion de ore de munca, comparativ cu un numar de 2,8 in 2011.

“ Este o crestere regretabila care nu ne bucura deloc. Dar ne asteptam ca lucrurile sa reintre in normal spre sfarsitul acestui an. Pana la finalul anului 2013, vom termina programul VELUX de excelenta in securitate, care s-a derulat in ultimii 3 ani si care are la baza convingerea conform careia toate accidentele de munca pot fi evitate, ceea ce a inspirat si obiectivul nostru de zero accidente. Scopul nostru pentru 2013 este sa scadem sub cifra de 1.75, ceea ce reprezinta aproape jumatate din cifra anului trecut”, spune Directorul Grupului David P. Meyer.

Cititi mai multe despre Raportul de Responsabilitate a Companiei al Grupului VELUX, pentru anul 2012, accesand http://cr2012.velux.com/

 

 

Related posts

Noi reglementări urbanistice in Otopeni

Adina Meyers

Curatenie si igiena – Solutii eficiente pentru lupta impotriva bacteriilor

Adina Meyers

Primul certificate de autenticitate care atesta valoarea si veridicitatea operelor unui sculptor

Adina Meyers