Îți place gastronomia franceză? Atunci trebuie să încerci să pregătești quiche lorraine. Este un preparat potrivit pentru mesele luate acasă, dar și pentru picnicuri. Se prepară ușor și este absolut delicios. Se poate realiza cu mai multe tipuri de umpluturi – bacon, spanac, broccoli etc.
Iată care este rețeta de quiche lorraine pe care am ales-o pentru acest articol:
Aluat:
430 g făină;
2,5 g praf de copt;
125 g unt nesărat, rece, tăiat cuburi;
90 ml apă rece;
1 ou.
Umplutură:
225 g bacon tăiat cubulețe;
1 ceapă mare tăiată fin;
500 ml smântână;
6 ouă;
374 g brânză gruyère rasă;
Sare și piper.
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzește. Se amestecă făina și praful de copt, iar apoi se adaugă untul, oul și apa.(dacă este nevoie se poate adăuga mai multă apă) Se obține un aluat care se întinde în forma de copt și se înțeapă cu o furculiță. Se lasă în frigider timp de 30 minute sau în congelator 15 minute. Apoi se dă la cuptor.
Între timp se pregătește umplutura. Se călește ceapa, se adaugă baconul și se lasă amestecul la răcit. Se amestecă ouăle cu smântâna și brânza gruyère, iar apoi se adaugă peste ceapă și bacon. Se pune sare și piper.
Se scoate tava din cuptor și se toarnă toată compoziția. Apoi se lasă la copt circa 45 de minute.
Poftă bună!
Sursă rețetă: https://www.ricardocuisine.com/recettes/5058-quiche-lorraine-la-meilleure-
Sursă foto: www.pinterest.com