Stilul industrial, un stil destul de îndrăzneț chiar și în zilele noastre, a apărut în anii ʼ20 – ani aflați sub influența vitezei și a diverselor mașinării. Este un stil care presupune o îmbinare între elemente precum cărămida, metalul, sticla, lemnul și pielea.

Este un mod de amenajare potrivit pentru orice încăpere din locuința ta, chiar și pentru grădină, deoarece înseamnă multă creativitate și libertate. Poți transforma obiecte vechi, de exemplu niște dulapuri de metal pot deveni un birou; poți alătura pentru a construi o masă de bucătărie bucăți de lemn și de metal etc. Limita este doar imaginația ta.

În cazul acestui stil, fiind vorba despre culori destul de închise – negru, maro etc. – trebuie să acorzi o atenție sporită iluminatului. Lumina într-o încăpere industrială trebuie să aibă ca sursă tot niște elemente din aceeași zonă. Astfel, vei putea să folosești veioze din bronz, cupru, alamă etc. Pentru un aer ceva mai sofisticat poți folosi chiar și câteva reflectoare.

Cromatica de bază, cea a culorilor închise, nu înseamnă nicidecum că designul industrial este plictisitor. Nu există nicio regulă care să impună, de exemplu, ca sertarele unui dulap să fie vopsite în portocaliu, sau ca scaunele din bucătărie să fie roșii.

În ceea ce privește decorațiunile poți integra foarte bine în spațiu o mașină veche de cusut, o mașină de scris, diverse cutii din tablă, cufere, aparate foto etc.

Pentru mai multă inspirație „industrialăˮ în galeria foto vei găsi imagini caracteristice acestui stil de amenajare.

Sursă foto: https://decosug.com/industriel-designs/2017/03/30/elegant-et-original-vous-trouverez-225-modeles-design-industriel

 

Related posts

Decor cu aer de vacanţă

Adina Meyers

Ce aspecte trebuie să iei în considerare atunci când amenajezi camera unui adolescent

Adina Meyers

Ce investitii faci cand te muti intr-o casa noua

Adina Meyers