LifeStyle

Igienă pentru un stil de viață sănătos

Un stil de viață sănătos începe de la cele mai mici detalii. De la timpul alocat pentru odihnă, alimentație corectă și mișcare, până la curățenie și igiena pe care o păstram în jurul nostru, atât acasă, cât și la locul de muncă.

Utilizând metode și substanțe profesionale de curățare și igienizare a suprafețelor încăperilor, obiectelor și echipamentelor, se poate realiza o decontaminare de aproximativ 95-98%, rezultate foarte apropiate de cele ale unei dezinfecții profesionale. Principalul avantaj al unei curățenii amănunțite este faptul că aceasta acționează asupra tuturor microorganismelor.

Conform World Health Organisation (WHO), până la 80% din bolile infecțioase se transmit prin mâini. Astfel, datorită numărului mare de microorganisme tranzitorii ce se găsesc pe maini, dezinfecția igienică a mâinilor reprezintă cea mai importantă măsura pentru reducerea încărcăturii microbiene. Pentru o eficiență crescută, este bine să se folosească dezinfectanți profesionali pentru mâini, care distrug până la 99% din bacterii.

Cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont când vine vorba despre curățenie este reprezentat de normele de igienă necesare oricărui spațiu cu care interacționăm și folosirea produselor de cea mai înaltă calitate, pentru că sănătatea și menținerea unui sistem imunitar puternic sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos. Cele mai eficiente produse pentru igienizarea spațiilor sunt detergenții profesionali, care se regăsesc în nenumărate forme, în funcție de spațiul în care sunt utilizați. Detergenții profesionali pot fi utilizați pe orice tip de suprafață, fie că este vorba de parchet, suprafețe laminate sau nelaminate, ceramică, porțelan sau pal.

Igiena este extrem de importantă și acasă și la locul de muncă, în special dacă este vorba despre băi, unde curățenia trebuie păstrată mult mai riguros pentru a evita orice risc de îmbolnăvire al angajaților sau al clienților. În privința grupului sanitar, păstrarea unei igiene și a unei curățenii cât mai amănunțite este obligatorie, deoarece este locul în care se dezvoltă și se înmnulțesc cel mai repede bacteriile, virușii și microbii. Cele mai puternice produse pentru combaterea înmulțirii bacteriilor sunt detergenții profesionali pentru toalete.

Pentru a îndepărta orice urmă de praf sau de acarieni, este important ca spațiile să fie aspirate bine, pentru că murdăria de pe podea și mai ales cea care pătrunde în profunzimea covorului creează un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor, ceea ce poate fi un adevărat coșmar pentru persoanele sensibile. În acest sens, trebuie sa folosim aspiratoare profesionale puternice și mașini de curățat suprafețe. Aspiratoarele și mașinile profesionale pentru curățenie sunt produse profesionale care se ridică la nivelul celor mai înalte standarde de calitate și de aceea, ajută la menținerea unui mediu sănătos​.

Curățenia este foarte importantă la locul de muncă, deoarece este locul în care petrecem cel mai mult timp, zi de zi. Biroul și toate echipamentele cu care lucrăm trebuie sa fie perfect curate și intreținute, pentru o bună desfășurare a activităților zilnice.

Curățenia și igiena reprezintă cei mai importanti factori pentru un stil de viață sănătos. Mediul în care trăim este ideal pentru dezvoltarea și înmulțirea acarienilor și a bacteriilor, iar curățenia este cea care ne ajută să îi evităm și să ne păstrăm sănătatea.

 

 

 

Related posts

Marea, nisipul si poza cu maimuța

Adina Meyers

S-a lansat Clubul Bioderma

Adina Meyers

Liniste intr-un peisaj baroc

Adina Meyers