Amenajari Interioare

5 idei îndrăznețe pentru bucătăriile moderne 

Atunci cand demarezi un proiect de amenajare, primul lucru la care te gândești este stilul abordat, ceea ce este absolut normal. Chiar specialiștii recomandă să pui pe hârtie variantele disponibile și resursele pe care ți le permiți. În acest fel, poți alege cu exactitate stilul care vi se potrivește – ție și familiei tale.


În plus, există câteva încăperi cărora trebuie să le acorzi o atenție deosebită. Un bun exemplu în acest caz ar fi bucătăria, considerată și inima casei. Aici, o alegere inspirată ar putea fi chiar stilul modern de amenajare. Există numeroase modalități prin care poți aduce un aer modern și fresh acestui spațiu. De exemplu, poți alege câteva scaune bucatarie cu picioare metalice sau din polipropilenă colorată. De altfel, poți înlocui aplica cea veche cu un pendul industrial. Ți-am atras atenția, așa-i? Hai să descoperim împreună care sunt cele mai apreciate 5 idei de amenajare pentru bucătăriile moderne:

Elementele metalice – un plus de personalitate pentru bucătăriile moderne

Elementele metalice fac parte din stilul industrial, foarte apreciat de cei care preferă să-și amenajeze casa conform noilor tendințe. Dacă și tu îți dorești să aduci un plus de de modernism în bucătăria ta, atunci poți opta pentru un set cu masă și scaune cu picioare din fier și corpuri de iluminat suspendate.


Alege rafturile suspendate

Poate că înainte erai destul de sceptic în ceea ce privește rafturile suspendate, gândindu-te că nu ți-ar plăcea ca vesela sau diferite obiecte necesare în bucătărie să fie în centrul atenției atunci când ai musafiri. Ei bine, aceasta mentalitate s-a schimbat. Designerii de interior chiar recomandă să îți amenajezi câteva rafturi pe care să depozitezi paharele preferate, cafeaua, poate chiar un borcan cu miere sau alte dulcețuri.

Schimbă mânerele de la vechea mobilă 

Nu trebuie neapărat să cumperi o mobilă de bucătărie nouă. O poți recondiționa sau îmbunătăți pe cea veche. Un bun exemplu în acest caz ar fi faptul că poți înlocui mânerele sau poți renunța definitiv la acestea. Stilul modern este caracterizat prin lipsa mânerelor, maximizarea spațiului și compartimentarea inteligentă. De altfel, poți opta chiar și pentru un sistem soft close, extrem de util mai ales în cazul în care petreci destul de mult timp în bucătărie, pregătind rețete delicioase pentru toți cei dragi.

Caută-ți inspirația în accesorii vesele 

Și pentru că am adus în discuție preparatele tale delicioase, o altă modalitate prin care poți aduce un aer modern bucătăriei este reprezentată de accesoriile în nuanțe pastelate, vesele și practice în același timp. Poți opta pentru diferite borcane pentru condimente, recipiente metalice pentru zahăr și cafea sau cutii cu diferite mesaje inscripționate. Nu uita nici de ustensilele pentru gătit. Pozele pentru Instagram și filmulețele pentru TikTok vor arăta excelent datorită noilor tale ustensile în nuanțe pastelate.


Optează pentru combinația dintre modern și rustic

Atunci când vorbim despre stilul rustic, cu siguranță ne gândim la lemn. Acesta poate completa perfect o bucătărie modernă. Nu trebui să folosești foarte multe elemente din acest material, ci doar să optezi pentru câteva detalii de accent. Poți achiziționa, de exemplu, scaune și blat din lemn, cateva polițe și un riflaj.

Așadar, stilul modern s-ar putea să te inspire și pe tine, mai ales că îți oferă posibilitatea de a jongla cu mai multe materiale, forme și culori.

Related posts

Cat de buna este plita cu inductie? Merita atentia noastra? Cum alegem?

Adina Meyers

Cum sa te bucuri pe deplin de casa ta de la tara

Adina Meyers

Casa ca o primavara

Adina Meyers