Text: Genoveva Hossu

Proiectul „Provence? … Sau shabby chic, la Cluj” este o combinație de principii aparent opuse, dar care, aduse împreună, au creat un decor care a răspuns perfect cerințelor clientei de a exprima: feminitate, eleganță, liniște.

Pentru a reda, din punct de vedere cromatic, aceste caracteristici, am optat pentru o combinație de alb și lavandă. Tonurile calde, pastelate, de la alb pur și până la ivoriu-gălbui și auriu, au fost contrabalansate de fundalul apartamentului pentru care am ales culoarea lavandei.

În ceea ce privește materialele folosite, am îmbinat lemnul cu piatra. Pe lângă acestea, în decorul bucătăriei, am inserat și o combinație mai puțin obișnuită unde am ales să îmbin palul cu plasa de rabitz, atât pentru a acoperi caloriferul, cât și pentru a completa, într-o notă elegantă, dulapurile.

Pentru decorul dormitorului, am folosit, în continuare, nuanțe de alb și ivoriu – gălbui, pentru a păstra nota de eleganță a apartamentului. Pe alocuri, am inserat și accente de culoare cu ajutorul accesoriilor: tabloul supradimensionat Femeie by GH și fotoliul bleumarin, retapițat. Dressing-ul extrem de spaţios a fost mascat de pereţii glisanţi în tonuri pastelate.

În final, cromatica, materialele și accesoriile folosite au trasnformat apartamentul și i-au redat feminitatea și eleganța, necesare căminului unei femei de business, activă, care dorește să-și întâmpine oaspeții cu o atmosferă liniștită și cât se poate de relaxantă.

Detalii despre proiect aici.

Related posts

Toamnă de la A la Z. Mobilă şi decoraţiuni pentru o casă plină de inspiraţie

Adina Meyers

Stilul Scandinav de amenajare – ce este, de ce il prefera multi si cum il integram

Adina Meyers

Cum puteti reutiliza paletii in designul interior

Adina Meyers