LifeStyle

Protejeaza-ti casa de caldura excesiva! Sfaturi practice

Canicula incepe sa-si faca simtita prezenta si, odata cu ea si disconfortul termic pe care il resimtim cu totii zi de zi. Daca afara nu poti scapa de caldura excesiva, apeleaza la mici trucuri care te pot ajuta sa pastrezi o atmosfera racoroasa in casa. De la saltele realizate din materiale ce asigura un confort termic optim la reducerea surselor de caldura, ai grija ca locuinta ta sa fie o oaza de liniste si relaxare.

Desi cea mai rapida solutie la care apelam cu totii la un moment dat este aerul conditionat, acesta nu este o alternativa prea sanatoasa pentru organismul tau, in special daca este folosit in exces. Aerul rece poate, in timp, sa-ti afecteze sinusurile, tenul, dar si sa raspandeasca microorganisme daunatoare daca aparatul nu este curatat corespunzator. Renunta la acest artificiu si concentreaza-te pe solutii mult mai la indemana. Iata cateva sfaturi pretioase:

– Inchide geamurile si foloseste-te de jaluzele: caldura te poate determina sa deschizi geamurile pentru a aerisi sau a face curent. Din pacate, aceasta solutie nu face decat sa permita aerului cald sa se instaleze mai repede in locuinta. Daca pastrezi geamurile inchise si jaluzelele trase pentru a nu permite razelor sa incalzeasca spatiul te poti bucura de o temperatura mai reduse decat cea de afara.

– Diminueaza folosirea aragazului: vara este un bun prilej sa ne concentram atentia asupra preparatelor sanatoase, bazate pe fructe, legume si carnuri usoare. Cu cat folosesti mai mult aragazul pentru a gati cu atat mai mult vei incalzi bucataria si restul camerelor.

– Foloseste un dezumidificator: umezeala este un factor ce accentueaza senzatia de caldura, asa ca acest aparat te poate ajuta sa scapi de problema.

– Orienteaza-te catre becurile fluorescente – acestea se incalzesc mult mai putin decat cele incandescente, astfel ca salveaza incaperile mici de la caldura sufocanta.

– Dusurile caldute: nu emana multa caldura si, contrar asteptarilor, te racoresc mult mai bine decat un dus fierbinte.

Un alt truc demn de luat in considerare este reprezentat de produsele de dormit realizate din materiale termoizolante. Astfel, Green Future te poate salva de la nelipsitele foieli in timpul noptii din cauza caldurii prin Salteaua Nature realizata din fibra de bambus.

Salteaua Nature indeplineste trei roluri esentiale pentru o saltea de calitate superioara. Primul rol este cel ortopedic ce ofera coloanei pozitia corecta si naturala menita sa faciliteze relaxarea incheieturilor. Functia anatomica are rolul de a iti relaxa complet muschii pentru o circulatie sangvina sanatoasa. Al treilea rol este cel ergonomic, rol menit sa asigure un confort sporit in timpul somnului.

Acceseaza site-ul Green Future, achizitioneaza si bucura-te de racoarea propriei locuinte!

 

Related posts

Shylock, premiera oficială a Teatrului de Comedie

Adina Meyers

Chef Scarlatescu gateste pe 16 martie la Chefs Friday Experience!

Adina Meyers

Casa Mea te premiază!

Adina Meyers