Aria construita = 130.55mp

Aria construita etaj = 101.55mp

Aria construita mansarda= 25.53mp

Aria desfasurata = 252.44mp

Acest proiect de locuinta realizat de arh. Alexandra Antohi (alexandra.arh@yahoo.com) se adreseaza unei familii de 2-5 persoane si poate fi construita pe un lot de minim 400mp, cu o deschidere mai mare de 15m. Incadrandu-se intr-o forma aproape patrata, constructia iese in evidenta printr-o combinatie de elemente bine echilibrate.

 Din punct de vedere al partiului arhitectural, locuinta este conceputa pe principiul zonei de zi la parter, cu zona de noapte la etaj si o zona de relaxare/camera de joaca la mansarda. 

 La parter, intrarea in casa se face printr-un vestibul, acesta comunicand atat cu exteriorul, cat si cu garajul. Din vestibul se intra intr-un living generos, ce reprezinti punctul maxim de interes al casei. Din living se poate accesa bucataria, grupul sanitar, dormitorul sau scara catre etaj si mansarda. Camera tehnica se poate accesa din garaj, fara a fi necesar sa iesim din casa complet. Spatiul de sub rampa superioara a scarii se poate inchide si folosi pe post de depozitare.

La etaj sunt amplasate doua dormitoare de copii, cu un gruo sanitar comun, accesibil din hol, precum si un dormitor matrimonial cu grup sanitar propriu si camera separata de dressing. In plus, etajul beneficiaza de o terasa generoasa, perfecta pentru activitati de relaxare. Mansarda contine atat spatiul de hobby, cit si accesul catre pod, un loc in plus pentru depozitarea lucrurilor.

Din punct de vedere structural, s-a optat pentru o structura in cadre de beton armat, cu inchideri din zidarie de BCA de 30cm, termoizolate cu polistiren sau vata bazaltica, cu o grosime de 10cm. Zidurile interioare sunt prevazute partial din BCA de 15cm si partial din gips-carton, cu grosime de 10cm. Acoperirea se face cu o sarpanta de lemn, peste care avem o invelitoare din tigla ceramica.

Din punct de vedere estetic, volumetria se desfasoara in jurul formei semi-circulare a livingului. In plus, jocul de forme si culori transforma vizual casa intr-un obiect bine definit pe toate cele patru fatade. Pergola decorativa ce defineste accesul in casa reia vizual pantele acoperisului. Pentru a pastra proportii cat mai echilibrate, acoperisurile sunt mai coborate decat la o locuinta obisnuita, in dormitoare tavanul fiind partial mansardat.

Proiectul reprezinta o varianta estetica de locuinta confortabila si incapatoare, putand fi construita cu usurinta pe tipuri diverse de teren, in oras sau in afara lui.

 

Related posts

Cum să îndepărtezi zăpada de pe casă – o metodă banală, dar foarte eficientă

Adina Meyers

RenoMatic 2015, usi sectionale pentru garaj de la Hörmann

Adina Meyers

Cum poti sa iti decorezi gradina folosind piatra de rau

Adina Meyers