LifeStyle

Doi studenti romani s-au calificat in prima etapa a competitiei internationale Electrolux Design Lab 2015

Doua proiecte romanesti au trecut in prima etapa a competitiei Electrolux Lab 2015, alaturi de alte 98 de concepte. Acestea au concurat cu peste 1.700 de proiecte inscrise in concurs, venite din peste 60 de tari.

Cele doua concepte romanesti care au trecut in etapa urmatoare a Electrolux Design Lab sunt:

– YoYoAir – un purificator de aer alimentat cu energie solara, propus de Adelina Ionela Tripon (22 de ani, Timisoara, Universitatea de Vest). Purificatorul YoYoAir poate fi folosit atat precum o jucarie YoYo, timp in care se incarca, dar si drept purificator de aer capabil sa identifice zonele cu mirosuri neplacute si sa le elimine.

– Choose and Try – un laborator culinar, propus de Pavel Radulescu (19 ani, Bucuresti, Universitatea de Arte Decorative si Design). Dispozitivul propus permite testarea unei retete sau combinatii unice de ingrediente cu ajutorul printarii unei mostre 3D si apoi ofera informatii despre pasii necesari obtinerii preparatului respectiv.

Cele cinci tari din care au fost inregistrate cele mai multe inscrieri au fost Coreea de Sud, Republica Ceha, Ungaria, Chile si Lituania. Toate proiectele sunt disponibile pe www.electroluxdesignlab.com si pot fi sustinute prin vot pentru a trece in urmatoarea etapa. Cele mai votate 5 proiecte vor trece direct in semi-finale, fara jurizare.

Tema celei de-a 13-a editii a competiei este „Copii sanatosi si fericiti”, accentul cazand pe idei inovatoare de produse, accesorii, consumabile si servicii din trei zone de interes: Gatit, Ingrijirea textilelor si Purificarea aerului.

Lars Erikson, Senior Vice President al departamentului de Design din cadrul Electrolux si presedinte al juriului Design Lab, declara: „Electrolux Design Lab este un concurs foarte important pentru Electrolux, deoarece are un aport inovator inspirational pentru viitoarele case ale consumatorilor. In fiecare an suntem impresionati de viziunile creative si curajoase pe care le propun. Evaluarea a peste 1.700 de inscrieri este o munca grea, dar extrem de plina de satisfactii. As dori sa felicit studentii care s-au calificat in urmatoarea etapa si sa le multumesc tuturor celor care au participat la Electrolux Design Lab 2015.”

Urmatoarea etapa

In a doua etapa, din cele 100 de inscrieri, 35 vor trece in semi-finale. Dintre acestia, 5 vor trece automat cu ajutorul voturilor publicului, iar 30 vor fi selectate de catre expertii Electrolux. Cei 35 de semi-finalisti vor fi anuntati pe 8 iunie.

Despre Electrolux Design Lab 2015

Electrolux Design Lab ofera studentilor la design o platforma unde isi pot expune proiectele in fata intregii lumi, constituind pentru multi dintre concurenti un prim pas catre o cariera de succes si oportunitati de colaborare in domeniul designului. Premiul intai al competitiei este un stagiu de practica platit, de sase luni, la un centru international de design Electrolux. Jumatate dintre castigatorii din anii trecuti au continuat sa lucreze pentru Electrolux dupa terminarea stagiului de practica. Castigatorul premiului intai va primi 10.000 de euro, premiul al doilea are o valoare de 6.000 de euro, iar premiul al treilea consta in 4.000 de euro. De asemenea, in cadrul concursului conceptul cu cele mai multe voturi online va primi Premiul Publicului, constand in 2.000 de euro.

Desfasurarea pe etape a competitiei permite mai multa implicare; studentii isi vor dezvolta conceptele pe parcursul concursului, vor posta si distribui noi informatii si vor putea sa posteze pe blogul competitiei. Concurentii vor primi feedback de la expertii Electrolux in timpul procesului de selctie. Castigatorul competitiei va fi ales de un juriu format din profesionisti recunoscuti international, in octombrie 2015.

Related posts

Mese cu design incredibil

Adina Meyers

Supa crema de dovlecei, mazare si leurda

Adina Meyers

Pregatiri de vacanta, cu Arctic

Adina Meyers