LifeStyle

Produsele Fiskars castiga sase premii la „red dot” in 2013

Gama My First Fiskars®, care include un set de patru unelte cu coada si o trusa unica, indeplineste misiunea dedicata de a aduce pe piata ustensile pentru copii de calitate superioara care raspund, in primul rand, nevoii lor de explorare creativa in toate anotimpurile si pe parcursul mai multor ani. Formele, dimensiunile, materialul, culorile si, cu precadere, design-ul manerelor sunt rezultatul a numeroase testari pe teren si a reactiilor primite din partea copiilor.

Vorbind despre trusa de unelte My First Fiskars®, Directorul de cercetare si dezvoltare al Departamentului de unelte pentru gradinarit pentru regiunea EMEA din cadrul Fiskars, Petteri Masalin, sublinia importanta imaginatiei in randul copiilor si adultilor in utilizarea uneltelor create de echipa sa: “Aceste instrumente vor stimula imaginatia copiilor pentru ca sunt diferite de solutiile existente. Sper ca parintii vor gasi inspiratia de a utiliza aceste produse in mod diferit si mai creativ.”

Un plus perfect pentru foarfecele de uz general

Foarfeca Fiskars ServoCut™ este un produs de calitate superioara dedicat taierii materialelor extrem de groase. Cu calitati dovedite prin testele efectuate pe parcursul dezvoltarii produsului, functionalitatea ServoCut™ dubleaza performantele de taiere ale foarfecelor de uz general. Mecanismul Fiskars ServoCut™ sesizeaza separarea lamelor in timpul taierii materialelor groase si forteaza revenirea acestora in pozitia initiala. Design-ul in curs de brevetare include un mecanism de antrenare a lamei flotante care permite transferul de energie catre o bara de torsiune ce regleaza lama in unghiul optim, asigurand decupari corecte de fiecare data. Foarfeca Servocut™ este disponibila in diferite modele. Toate sunt furnizate cu lame din inox de calitate superioara, manere create pentru a corespunde formei si miscarii mainii, puncte de atingere Softgrip™ pentru confort si control superior, precum si teaca de protectie pentru mentinerea starii corespunzatoare a lamelor.

Adaptat mainii dumneavoastra

Pentru iubitorii de gradinarit, foarfeca de tip Fiskars SmartFit™ cu utilizare ambidextra a fost creata pentru a se adapta perfect ambelor maini si include posibilitatea de reglare pentru orice aplicatie de taiere, de la 12 mm la 24 mm, la atingerea manerului sau portocaliu de actionare. Design-ul natural si fin care permite taierea optima cu mai multe posibilitati de prindere este imbunatatit de utilizarea materialelor Fiskars SoftGrip™ pe manere, iar semnatura Fiskars FiberComp™ asigura greutate, echilibru si rezistenta ideale.

Alegerea perfecta pentru o bucatarie moderna–Fiskars Edge

Noua gama Fiskars Edge este varianta moderna a unui instrument prezent probabil in orice bucatarie: cutitul. Aspectul sau avangardist este in linie cu tendinta puternica a design-ului atragator, complet negru. Gama de sapte cutite combina influente ale bucatariilor estice si vestice, in timp ce invelisul negru distinctiv al lamelor ofera rezistenta superioara la coroziune si le face usor de curatat si de intretinut.

Gama de cutite Edge a fost dezvoltata de designerul danez Tobias Wandrup a carui serie de cutite Functional Form a castigat deja premiul pentru design „Red Dot” in 2006. Pentru noua gama de cutite, Wandrup a cautat o forma moderna, universala si care sa fie marca autenticitatii Fiskars. Vorbind despre ultima sa creatie, acesta declara: „Cred ca aceasta gama de cutite reprezinta autenticitatea produselor Fiskars. Denota simplitate si energie. Vreau sa creez produse pentru Fiskars care sunt cu adevarat marca Fiskars, dar si sa aduc marca spre noi limite. Fiskars are curajul de a duce marca mai departe, iar aceasta gama este un bun exemplu in acest sens.”

Ciocanul Leborgne Nanovib® – reproiectare inteligenta a unei unelte traditionale

Seria produselor care au castigat premiul „red dot” pentru design in 2013 a inclus si ciocanul Leborgne Nanovib® care reduce in mod inteligent riscul de microtraumatismelor repetate (RSI) induse de vibratiile amortizate printr-un mecanism brevetat 3-in-1. Caracteristicile exceptionale includ si un maner de prindere moale cu doua densitati, o conexiune robusta a capului la coada gratie tehnologiei de sertizare la rece si unui design atent proiectat al capului, pentru performante optime si versatile.

EbertSankey urmareste liniile scandinave in noul model de ghiveci

Ghiveciul EbertSankey Helsinki in trei laturi, cu linii scandinave simple, textura placuta a suprafetei  si cu o greutate redusa gratie procesului de turnare prin rotatie, a primit si el prestigiosul premiu „red dot” pentru design de produs, in 2013.

Membri echipei de proiectare castigatoare se vor deplasa in Essen, Germania, la 1 iulie, pentru a le fi decernate oficial premiile, in cadrul ceremoniei de premiere anuale, iar produsele castigatoare se vor alatura celor din anii trecuti, in muzeul de design „red dot”, precum si la expozitia din Essen si la cea online disponibila la adresa www.red-dot.org/pd.

Despre premiile „red dot” pentru design de produs

Premiul „red dot” pentru design de produs, decernat inca din anii 1950, se axeaza pe trei domenii: premiul „red dot pentru design de produs”, „premiul red dot pentru design de comunicare” si „premiul red dot pentru design de concept”. Pe plan international, premiul red dot a dobandit reputatia uneia dintre cele mai apreciate garantii de calitate pentru design-uri exceptionale. Este acordat exclusiv produselor extrem de creative, inovatoare si de calitate superioara. Produsele care au concurat pentru primirea premiului „red dot” in 2013 au fost evaluate de catre un juriu de 37 de experti renumiti in domeniul design-ului. Per total, in cadrul competitiei de anul acesta, Fiskars a concurat cu peste 1.800 de producatori si designeri din 54 de tari, toti dorind sa primeasca garantia calitatii pentru formele estetice si tendintele de durata. 

Related posts

Cum să reciclaţi apa

Adina Meyers

Curs gratuit de incondeiat oua si curs gratuit pentru invatarea colindelor de florii si a cantarilor prohodului

Adina Meyers

Noul UltraSilencer – inovatiile din spatele celui mai silentios aspirator Electrolux

Adina Meyers