Amenajari Interioare

Principii Feng Shui in amenajarea unei case

Indiferent de situatia fiecaruia dintre noi – fizica, materiala -, ne dorim in linii mari acelasi lucru: noroc, sanatate, iubire, prosperitate. Ele pot fi realizate in diferite feluri dar s-ar parea ca o treime din sansele de indeplinire a acestor dorinte tine de Feng Shui-ul locuintei.

Nu trebuie sa credeti foarte mult in Feng Shui, sunt 7 sfaturi simple, aplicabile.

In casa intra zilnic energie proaspata. Locul principal de intrare al energiei este usa de intrare, cel mai important element al casei.

1. Usa trebuie sa fie solida, frumoasa, in stare perfecta. Ea este asociata cu statutul celui care locuieste acolo. Asadar forma, marimea, impresia generala este foarte importanta si va determina modul in care propietarul e perceput de ceilalti, dar si de el insusi. Usa poate sa inspire putere si echilibru daca are o marime potrivita cu cea a casei. Nu trebuie sa fie neingrijita, murdara, ciobita, scorojita. Dati o importanta deosebita usii de intrare, reparati-o, revopsiti-o, infrumusetati-o, este esential pentru a da ocupantilor vitalitate.

2. Numarul casei trebuie sa fie cat mai sus pozitionat.

3. Luminile de exterior sunt de preferat doua ca numar, in stanga si in dreapta usii, montate simetric.

4. Vis-a-vis de usa nu trebuie sa existe o alta usa ce face accesul in linie dreapta in curtea din spate, altfel energia iese imediat afara.

5. In holul de intrare nu trebuie sa plasam obiecte care sa blocheze patrunderea energiei in casa. Eliberati si curatati holul de la intrare. De preferinta ele trebuie sa fie largi, spatioase, luminoase, minimaliste.

6. Pentru o casa ce are intrarea catre N-E materialul ideal pentru usa este lemnul vechi. Pozitionarea usii are importanta in alegerea culorii si a materialului potrivit.

7. Pentru protectia casei si a ocupantilor ei, amplasati simetric la exterior doua obiecte cu simboluri puternice, cainii Fu fiind cei mai potriviti. Daca nu va atrag puteti folosi manere din bronz sau macar doua plante frumoase, in vase de piatra plasate tot simetric.

www.exotique.ro

Related posts

Perdelele și draperiile – accesorii fermecătoare pentru o casă fermecătoare

Adina Meyers

Casă de la 1840, restaurată modern

Adina Meyers

Tendințe. Ce preferă românii când își amenajează locuința: tonuri pastelate, tapet cu efecte 3D și placări speciale

Adina Meyers