LifeStyle

Primul sistem online de monitorizare a segregarii scolare a fost lansat de CADO si CeRe

Primul sistem online de monitorizare a segregarii scolare dezvoltat in Romania a fost lansat de Centrul de Advocacy si Drepturile Omului – CADO si Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe, in cadrul evenimentului organizat la Spatiul Public European.

Sistemul va fi utilizat in perioada urmatoare de cinci organizatii locale care vor colecta date din 500 de scoli din Nord-Estul Romaniei. Datele colectate vor genera Harta segregarii scolare a regiunii Nord-Est care va fi disponibila in 2016 pe site-ul www.cado.org.ro.

Sistemul online de monitorizare a segregarii este destinat judetelor Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. Cinci organizatii locale, Asociatia Centrul de Sprijin pentru Reintegrarea Sociala a Grupurilor Vulnerabile Botosani, Asociatia Pro Roma Iasi, Fundatia Filocalia Iasi, Asociatia Pro Ipsi 2012 Neamt si Asociatia Consultantilor in Dezvoltare Comunitara Suceava, vor colecta date privind incluziunea si segregarea scolara din 500 de unitati de invatamant din judetele mai sus mentionate.

“In procesul de monitorizare vom colecta date cantitative si calitative in ceea ce priveste respectarea Ordinului nr. 1540/2007 privind interzicerea segregarii scolare a copiilor romi. Datele introduse in sistemul online vor genera rapoarte de cercetare care ne vor permite sa identificam zonele cu risc crescut de segregare, rapoarte care vor putea fundamenta strategii de ameliorare a situatiilor concrete in care copiii romi sunt separati de copiii majoritari in mediul scolar.”  – Cerasela Banica, presedinta CADO

Sistemul online de monitorizare a segregarii scolare este realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru toti copiii”. Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy si Drepturile Omului si Centrul de Resurse pentru participare publica in perioada aprilie 2015 – aprilie 2016. Strategia de interventie presupune crearea sistemului integrat de monitorizare a segregarii scolare in judetele Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, in colaborare cu cinci organizatii locale; dezvoltarea primei harti interactive online privind segregarea scolara in regiunea Nord-Est si deschiderea primului Centru de Asistenta Juridica pentru victimele segregarii scolare din Romania.

 

 

Related posts

Parfumul declanșează până la 75% dintre emoțiile pe care oamenii le simt în fiecare zi. 

Adina Meyers

Truc simplu în amenajare: o piesa de decor „statement” sau peretele vedetă

Adina Meyers

Black Friday la birouri!

Adina Meyers