LifeStyle

Cadouri fine din porţelan pentru Crăciun

Porțelanul contemporan ia forme surprinzătoare – lămpi decorative, lămpi pentru aromoterapie, clopoței și îngeri din ceramică sau seturi de ceai, sub viziunea Ceramic Sparrow, un atelier de design de obiect din București, creat în 2009.

Colecția de lămpi decorative creată în 2016 a fost inspirată de ferestrele caselor vechi. Designerii au creat lămpi care se pot suspenda sau așeza pe masă, pe birou sau pe o poliță pentru ca efectul luminii de lumânare din interior să realizeze un efect teatral de umbre care se proiectează pe perete sub forma unei ferestre.

Din exterior, lampa se vede ca un mic palat luminat de secol XVIII, când candelabrele cu lumânari constituiau modalitatea de iluminare principală. Ferestrele din București, Viena, Paris sau Londra au fost o reală sursă de inspirație pentru mica echipă Ceramic Sparrow.

Forma lămpilor a fost proiectată pentru a crea iluzia unei case în miniatură, iar intersecția volumelor- cilindrul și trunchiul unei piramide în partea superioară – este menită să compună o casă în stil romanic, cu contraforți, sau neoclasic, stiluri arhitecturale ce utilizează ferestre deosebite.

Dimensiuni lămpi: înălțime 18 cm, bază 10.5 cm

Materiale folosite: porțelan, glazură, pigmenți ceramici.

Lămpile de porțelan pentru aromoterapie sunt inspirate de colecția de mai sus. Se pun câteva picături de ulei esențial (sau se pot face amestecuri de esențe) în apă, pentru a beneficia de o mireasmă îmbietoare, completată de atmosfera creată de umbrele emanate de ferestre. Forma cilindrică a obiectelor și golul ferestrelor compun o formă unitară și continuă. Farfuriuța în care stă esența este adâncită și a fost gândită să încapă în cercul lămpii, pentru a crea posibilitatea de a pune o cantitate mai mare de apă și ulei esențial. Ferestrele luminate de lumânare creează un aer festiv și intim, de palat în sărbătoare.

Dimensiuni lămpi: înălțime 11 cm, bază 7 cm

Materiale folosite: porțelan, glazură, pigmenți ceramici.

Colecțiile Ceramic Sparrow de Îngeri și Clopoței aduc Crăciunului farmecul de poveste al copilăriei.  Grafica este inspirată de atmosfera feerică a nopților de iarnă, în care orașele devin statice și serene, loc de contemplare pentru îngerii ce veghează orașul.

Obiectele din porțelan redau case transilvănene sau ilustrații din poveștile lui Hans Christian Andersen, cu atmosfera perfectă a unei nopți de iarnă.

Dimensiuni: 15cm înălțime și 9 cm bază

Materiale folosite: porțelan, glazură, pigmenți ceramici sau culori de apă, lac și foiță de aur.

​​Colecția de seturi pentru ceai se inspiră din designul obiectelor din atelierele vieneze și japoneze.

Obiectele Ceramic Sparrow se adresează persoanelor care apreciază lucrurile deosebite, calitative, și percep valoarea dată de unicitatea acestora față de produsele de serie, lucrate mecanic. Colecțiile ceramice nu își pierd niciodată valoarea, fiind obiecte de artă ce își bucură posesorul prin povestea pe care o poartă, atât cea vizibilă, imprimată pe suprafața obiectului, cât și cea intangibilă, a etapelor premergătoare obiectului, prin căutarea formei perfecte.

Toate colecțiile pot fi admirate și comandate pe pagina de Facebook

https://www.facebook.com/vrabieceramica/

Related posts

Concert Alexandru Tomescu si Horia Mihail la MNAR

Adina Meyers

Pictura taraneasca din China

Adina Meyers

Top 3 criterii pentru alegerea contabilului potrivit

Adina Meyers