LifeStyle

Naturalul în mâncare – mereu la modă

Mmmm… gustul bun al mâncării de acasă… gustul dragostei pe care mama sau bunica îl adăugau în mâncare atunci când ne răsfățau cu mâncăruri pe cât de simple, pe atât de savuroase. Nu ți se face câteodată dor? Și nu-i așa că oricât ai încerca, parcă gustul mâncării gătite de noi acum nu este la fel cu cel al copilăriei? Oricare ar fi motivul, știm că îți dorești ca atunci când alegi să mănânci acasă, gustul să fie autentic și delicios, însă, mai presus de toate, natural.

Există unele produse care dau o savoare în plus mâncărurilor și le fac să capete un gust memorabil, chiar și atunci când nu ai toate legumele la îndemână, sau când, pur și simplu, vrei să accentuezi aroma preparatelor culinare. Un astfel de produs este Vegeta Naturella, care, după cum îi spune și numele, se mândrește cu faptul că naturalul stă la baza creării sale. Este un mix pentru care sunt folosite cantități mari de legume: poate nu știai, însă pentru 300g adaos natural pentru mâncăruri, Naturella beneficiază de “complotul” a 900g legume. Unde mai pui că nu are potenţiatori de gust, arome artificiale sau agenți de colorare. Gustul excelent vine strict din combinația de condimente cu legume uscate și atent selecționate. Și, ghici ce? Poți adauga Vegeta Naturella în aproape orice fel de mâncare, fie ea caldă sau rece. Și, ca să îți arate cât de ușor e să fii un masterchef la tine în bucătărie, Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka România, îți propune câteva rețete:

Legume jucăușe cu orez

Ai nevoie de 250g orez, 3-4 linguri ulei, 2 cepe mijlocii, 4 morcovi, 1 țelină mijlocie, 2 ardei grași, 1 legătură de pătrunjel, o lingură de parmezan și o linguriță de Vegeta Naturella.

După ce cureți și speli legumele, alege o cratiță cu fundul gros în care să torni uleiul și să călești ceapa până căpătă o tentă aurie. Apoi adaugă morcovii și țelina tăiate rondele, iar la sfârșit orezul și o linguriță de Naturella. Amestecă ușor, iar când toată apa din cratiță s-a evaporat, adaugă un litru de apă și lasă pe foc doar până mai da o dată în clocot. La final pune ardeii iar apoi dă totul la cuptorul încins la foc mediu. Lasă la copt circa 15 minute, apoi scoate tava și presară pătrunjel pentru aromă și parmezanul pentru decor. Delicios? În funcție de cât de înfometat/ă ești, poți servi preparatul atât ca fel principal, cât și ca garnitură.

 

Salată cuminte de vară cu pui

Ai nevoie de 500g piept de pui, 4 ardei grași mici cât mai colorați, 1 salată verde, pălăriile a 100g ciupercuțe, 150g porumb dulce din conservă, 200g roșii cherry, 2 lingurițe de Vegeta Naturella, 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oțet din vin, 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat, piper și sare.

Taie pieptul de pui în bucăți mici și adaugă 2 lingurițe de Vegeta Naturella peste carne. Așează pieptul de pui și ciupercile pe grătarul încins și gătește-le pe toate părțile. Pune salata tocată într-un bol împreună cu roșiile cherry, ciupercile tăiate în sferturi, porumbul scurs și carnea de pui tăiată fâșii. Apoi prepară un sos din ulei de măsline, piper și oțet din vin, adaugă puțină sare și pătrunjel tocat. Toarnă sosul peste salată și amestecă totul. Parfumul legumelor și puiului copt o să-ți alinte nările.

 

Gătitul acasă nu numai că te ajută să pui bani deoparte pentru alte plăceri, însă îți și garantează o mâncare preparată responsabil, cu ingrediente pe care le cunoști și în care ai încredere. Natural ar trebui să fie cuvântul pe care îl atribui mâncării cosumate de tine, iar natural aduce și atributul delicios – pentru că acum te poți lăsa ajutat/ă de aliații de nădejde din bucătărie. Poftă bună!   
 

Related posts

Retete ingenioase pentru sandvisuri savuroase

Adina Meyers

6 motive pentru a investi în fotolii extensibile 

Adina Meyers

10 cabane de iarna americane

Adina Meyers