Finantare Home

Primăriile din România au aplicat pentru Programul de iluminat public ecologic

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a dat startul înscrierii primăriilor din România în programul destinat iluminatului public ecologic în orașele și comunele din țara noastră.

Peste 800 de UAT-uri au depus proiecte pentru obținerea finanțării nerambursabile de 90%, asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu. Înscrierile continuă și în următoarea perioadă, respectiv până la data de 22 septembrie 2020.

Programul este multianual iar bugetul stabilit pentru anul în curs este de 384 milioane de lei. Prin intermediul acestuia localitățile vor putea înlocui corpurile de iluminat public care au consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED. Totodată, administrațiile locale vor putea achiziționa și sisteme de dimming/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos. Localitățile care au maxim 4000 de locuitori pot primi până la 500.000 de lei pentru un astfel de proiect, în timp ce UAT-urile care au peste 4000 de locuitori pot accesa, prin AFM, suma de 1.000.000 de lei.

Related posts

O groapă de gunoi din România va fi transformată în spațiu verde

Adina Meyers

Autoritățile încep acțiunile de combatere a AMBROZIEI

Adina Meyers

Sfaturi care sa te ajute sa creezi impresia de spatiu daca ai un apartament mic

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe