Wienerberger Sisteme de Caramizi, lider national in piata de zidarie, a inaugurat prima Casa e4 din caramida din Romania – un model de casa cu un consum de energie aproape zero (NZEB).

Constructia Casei e4, aflata langa Bucuresti, in localitatea Corbeanca, a demarat in iunie 2014, fiind prima de acest fel din Sud-Estul Europei. Conceptul dezvoltat de Wienerberger si transpus in realitate cu ajutorul partenerilor selectati vine ca raspuns la Directiva 2010/31/EU a Parlamentului European, conform careia toate casele nou construite in tarile din Uniunea Europeana, incepand cu anul 2020, trebuie sa aiba un consum de energie aproape zero.

Casa e4 din caramida de la Wienerberger are o suprafata totala construita de 325 mp si este configurata cu parter, etaj si mansarda. Stilul modern, designul optimizat pentru a raspunde obiectivului de performanta energetica, costurile de constructie apropiate de cele ale pietei locale se potrivesc perfect cu asteptarile familiei Fortescu, care a investit in constructia primei Case e4 din Romania.

“Pentru noi Casa e4 reprezinta indeplinirea visului de a avea o casa solida din caramida, performanta energetic, care sa asigure confortul familiei noastre, indiferent de anotimpul de afara. Fiind pasionat de inovatie si tehnologii integrate in viata de zi cu zi, mi-a placut conceptul de Casa e4 pentru ca pune accent pe calitatea locuirii pe termen lung. In plus, inglobeaza in mod pragmatic si eficient solutiile optime existente in acest moment in Romania pentru constructia unei case,” spune Adrian Fortescu.

“Marturisesc ca am fost placut surprins pe parcursul ultimelor luni, in etapa de constructie a casei, de interesul ridicat aratat atat de potentiali beneficiari ai unei case performante energetic, cat si de specialistii din Romania. Ne bucuram ca modelul nostru de Casa e4 din caramida de la Wienerberger corespunde in totalitate asteptarilor familiei Fortescu si avem toata increderea ca, in calitate de proprietari ai primei Case e4 din Romania, se vor bucura de o locuinta de calitate pe care o vor putea transmite generatiilor urmatoare,” a declarat Corneliu Fecioru, Membru in Consiliul de Administratie, Vanzari si Marketing al Wienerberger Sisteme de Caramizi.

 Accent pe calitatea locuirii

Interesul ridicat pentru conceptul de Casa e4 atat din partea beneficiarilor, cat si a specialistilor din Romania, constructia primei Case e4 din caramida de la Wienerberger din Romania a fost finalizata in 12 luni de la demararea lucrarilor de santier si a fost realizata cu un cost de aprox. 665 Euro/mp construit, cu toate taxele incluse, costul total de constructie al casei ridicandu-se la 216 000 E cu toate taxele incluse. Proiectul este un excelent studiu de caz pentru toti cei interesati sa-si construiasca o casa in viitorul apropiat si arata ca o casa performanta energetic si cu un cost total accesibil pentru piata locala poate fi realizata doar printr-o proiectare riguroasa, prin utilizarea unor materiale de constructii de o calitate ridicata si o atenta supervizare a lucrarilor de executie. Conceptul de Casa e4 inseamna energie, economie, ecologie, emotie si sanatate. Aceasta viziune complexa si integratoare aduce sub acelasi acoperis atat beneficiile pentru mediul inconjurator, cat si cele care demonstreaza calitatea vietii intr-o astfel de locuinta. Specialistii Wienerberger au dezvoltat conceptul de Casa e4 din caramida pentru a arata ca prevederile Directivei Europene 31/2010 sunt fezabile in viata reala, se poate construi o locuinta trainica cu performante ridicate din punct de vedere energetic si costuri apropiate de cele ale pietei locale.

In etapa de constructie a primei Case e4 din Romania familia Fortescu a beneficiat de consultanta oferita de specialistii Wienerberger si de partenerii Rockwool, Bavaria Eco Systems, Tondach, Semmelrock. Dupa mutarea familiei Fortescu in casa noua va demara o etapa de monitorizare a performantelor energetice ale cladirii timp de 24 luni cu ajutorul unor senzori speciali.

 

 

Related posts

Proiect de casă mică: suprafața utilă 110.86 mp

Adina Meyers

Dale pentru terase

Adina Meyers

Crește valoarea de vânzare a proprietății prin amenajarea cu pavaj!

Adina Meyers