Agentiile imobiliare spun ca o buna parte din zona Dristor, in special cea invecinata cu Bd-ul Decebal, este foarte bine cotata pe piata imobiliara, cele mai multe cereri indreptandu-se catre aceasta parte a cartierului.

Aici predomina blocuri cu un regim redus de inaltime (4 etaje) si construite dupa 1988, fiind relativ mai noi decat cele din restul cartierului. Cu toate acestea, ofertele nu sunt foarte numeroase, ceea ce face ca pretul sa fie ceva mai ridicat comparativ cu alte zone invecinate.

in restul cartierului, preturile s-au aliniat conditiilor actuale de piata, scaderile de pret fiind semnificative in ultimii ani, iar tranzactiile se pare ca sunt dictate de creditare „Cum ofertele nu sunt foarte numeroase in partea dinspre Bd-ul Decebal, iar cererea e relativ constanta pentru aceasta zona, preturile au scazut mai putin decat in restul cartierului, unde tranzactiile sunt influentate de creditare, in special de programul Prima Casa”, afirma Elisabeta stef, Project Manager, Apulum 94.

Agentiile imobiliare care activeaza in zona spun ca preturile au scazut semnificativ fata de perioada de „boom imobiliar” din 2008 – 2009. Astfel, in zona Bd-ului Camil Ressu, unde predomina blocurile construite intre 1968 si 1970, se gasesc cele mai ieftine apartamente din cartier. Preturile cerute in prezent de catre proprietari se situeaza intre 850 si 900 de euro/mp, in functie de dotari si de apropierea de statiile de metrou. Cele mai scumpe apartamente de pe segmentul unitatilor vechi din cartier raman in zona Str. Dristorului – Bd-ul Decebal, aici valorile variind intre 1.100 si 1.200 euro/mp, in functie de amplasare si de gradul de dotare.

Mai multe informatii gasiti in revista Planul casei mele mai 2014.

Related posts

„Refugiu” cu aer de cabană vânătorească

Adina Meyers

Tendinţe în sustenabilitate pentru clădiri mai performante şi o planetă mai sănătoasă

Adina Meyers

Cum reconditionezi obiectele vechi

Adina Meyers