Nu puteti demara lucrari de construire, consolidare sau extindere fara sa fi obtinut in prealabil autorizatie de construire. In caz contrar, va situati in afara legii, iar sanctiunile sunt drastice.

Actul normativ in baza caruia se autorizeaza construirea este Legea 50/1991, republicata, cu modificarile ulterioare. In caz contrar riscati amenzi care pot ajunge si la 10.000 de lei. Documentul se elibereaza de la Serviciul de Urbanism din cadrul Primariei din localitatea sau sectorul de care apartine terenul pe care urmeaza sa se desfasoare lucrarile respective. Dosarul va trebui sa cuprinda o serie de avize si documente, iar odata depus la primarie, autorizatia se elibereaza in cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cererii.

La constituirea dosarului in vederea eliberarii autorizatiei va trebui sa aveti un Certificat de Urbanism, mai multe avize si acorduri specifice, precum si un Proiect de autorizatie de construire avizat de catre autoritatile competente. Proiectului de autorizatie de construire cuprinde in general trei sectiuni: proiectul de arhitectura, cel de rezistenta si cele de instalatii. De asemenea, vor mai fi necesare si planurile cadastrale, actul de proprietate asupra terenului, referatele verificatorilor de specialitate, cererea de eliberare a autorizatiei de construire si chitanta de achitare a taxei de autorizare (0,5% din valoarea constructiei estimata initial).

Mai multe informatii gasiti in revista Planul casei mele mai 2014.

Related posts

Tendinte eco-friendly in dezvoltarea urbana pentru locuinte cu acoperis verde

Adina Meyers

Caracteristici de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi geamurile locuintei tale

Adina Meyers

Arhitectura minimalista: cui se potriveste?

Adina Meyers