LifeStyle

A fost finalizat proiectul Axa Culturala a municipiului Iasi

Catre finele lui 2013, primaria a reusit sa finalizeze proiectul „Axa Culturala – Dezvoltare retea rutiera in zona culturala, istorica si turistica a municipiului Iasi”, in valoare de peste 90 de milioane de lei.

„Acest prim proiect incheiat cu succes a relevat nu numai capacitatea municipalitatii de a obtine fonduri europene, ci si de a le da dimensiuni concrete. Unele proiecte sunt in faze avansate de finalizare, in timp ce altele sunt in curs de implementare. in maximum doi ani, vom putea face un bilant fericit al eforturilor noastre de atragere de resurse financiare europene”, a declarat pentru presa edilul orasului, Gheorghe Nichita.

Proiectul a fost lansat in 2011, beneficiind initial de un buget estimat la 88 de milioane de lei si s-a axat in principal pe imbunatatirea infrastructurii rutiere in zona culturala, istorica si turistica a municipiului. Au fost modernizate 16 strazi si bulevarde, lucrarile vizând si reabilitarea trotuarelor aferente strazilor refacute, crearea de piste de biciclisti, imbunatatirea marcajelor rutiere, amenajarea a peste 20.000 mp de spatii verzi si reabilitarea liniei de tramvai din Copou si Piata Eminescu, pe o lungime de 3,6 km.

Primaria are in prezent in derulare câteva proiecte importante de infrastructura pe principalele axe de dezvoltare ale orasului, majoritatea beneficiind de fonduri europene. Care sunt acestea gasiti in revista Planul casei mele din luna mai 2014.

Related posts

Tigla GERARD Diamant – mai multa acoperire, mai putin efort

Adina Meyers

Naan Food&Drink Studio participa la Gout de France/Good France 2016

Adina Meyers

Quiche cu spanac

Adina Meyers