Gradinarit Home

Practic: cum te poate ajuta un scutec să ai plante frumoase

Există lucruri mai puțin știute despre scutecele pentru bebeluși. Acestea pot îndeplini multe roluri ciudate, datorită materialelor din care sunt confecționate. 

Scutecele au în compoziția lor un material absorbant, non-toxic care are o foarte mare capacitate de absorbție a lichidelor. El poate fi folosit la îmbunătățirea calității substratului plantelor de ghiveci.s

Te ajută la creșterea plantelor 

Oricât de uluitoare ar părea informația, acesta este adevărată. Un scutec poate ajuta la creșterea plantelor fix datorită poliacrilatului de sodiu, care se află în interior.

Cum procedăm

Toarnă câteva cristale în vaza cu flori, iar cristalele vor absorbi apa și vor forma un gel. Plantele își extrag cantitatea de apă de care au nevoie din acel gel iar tu poți, la nevoie, chiar transporta vaza cu flori fără să stropești totul în jur.

Acest lucru este valabil și în cazul ghivecelor cu flori. Amestecă pământ cu cristale de poliacrilat de sodiu, înainte de a introduce rădăcina plantei. În acest mod, chiar dacă scapi mai multă apă atunci când uzi florile, acestea nu vor avea de suferit. Cristalele se vor umfla, umiditatea va fi menținută, iar pământul va avea un aspect pufos.

Related posts

Cum puteti planta trandafiri in timpul iernii

Adina Meyers

Legume crescute pe balcon. Secretele din spatele acestei mini-afaceri

Adina Meyers

Grecia începe să taxeze turiștii

Adina Meyers