LifeStyle

Poti si tu!

Visam la o lume in care creativitatea este cuvant de baza in activitatea noastra de zi cu zi, in care comunitatea este cea care cauta si cea care gaseste solutii la problemele stringente ale societatii noastre. O lume in care comunicam, cream si rezolvam impreuna, gasim, dezvoltam si sustinem oameni frumosi si proiecte creative. 

Incepem cu un pavilion din materiale reciclate, il completam cu o gradina de vara si-i dam suflet printr-o comunitate. Una eco-creativa. Un pavilion construit cu una din problemele societatii noastre – deseurile, amenajat cu arta si drag de creativ, dat in folosul comunitatii. 

Sub numele de Intrarea Violoncelului, eco-pavilionul va fi construit din lazi de plastic suprapuse pentru structura de rezistenta, folie de PVC pentru inchiderea perimetrala si paleti de lemn pentru baza. Pavilionul este gandit sa functioneze dupa principiile sustenabilitatii pasive: control natural al ventilatiei si temperaturii, control solar si capturarea apelor pluviale. Structura este temporara, cu suport de fundare eco, realizat din nisip si pietris compactat, fara utilizarea betonului, pentru un impact minim asupra terenului. 

Pavilionul este completat de o gradina de vara, amenajata la randul ei eco-creativ, cu materiale naturale, pietris si lemn. Pomii fructiferi plantati de Asociatia 20pentruCungrea, gazonul de la Descult in iarba si separeele de relaxare si socializare dezvoltate de artisti din materiale reciclate, vor veni in completarea spatiul de lucru din interiorul pavilionului. Acesta este un proiect pilot dezvoltat impreuna cu voi prin care vrem sa schimbam perceptia asupra materialelor de constructie traditionale pe de o parte, iar pe de alta parte sa generam constientizare in comportamentul nostru de consum si manifestare creativa. 

Intrarea Violoncelului va rezulta intr-un spatiu deschis si accesibil pentru organizarea unor evenimente diverse: activitati educationale, ateliere de reciclare creativa, expozitii si alte activitati socio-culturale. Pe scurt, un centru de educatie eco-creativa unde expresia urbana, artistica si culturala este la ea acasa. 

Obiectivul este sa cream impreuna acel loc care iti vine in minte atunci cand vrei sa fii creativ, dar ai nevoie de un spatiu, unelte si indrumare, un loc unde copii si adultii pot vorbi despre ecologie si creativitate prin experienta directa si unde exprimi un “wow, ce interesant!” la prima vedere. 

Respectiv un spatiu unde voi, adulti, tineri si copii gasiti un loc de manifestare a creativitatii, unde puteti realiza mobilierul acela dragut din tuburi de hartie pe care intotdeauna vi l-ati dorit dar nu ati avut uneltele si indrumarea necesara, unde invatati lucruri interesante si tehnici noi, unde vedeti o proiectie buna in aer liber la un film interesant. Va fi un spatiu unde legam prietenii, generam idei si dezvoltam proiecte impreuna. Un loc al adultilor, copiilor, tinerilor artisti, dar si creativilor de rand. 

In ce priveste bugetul, pentru a asigura durabilitatea acestei constructii, avem nevoie de materiale de constructii de tipul cablului de otel, holz-suruburilor, tije de metal si alte cele, insumand un buget de 7000 RON. 

Fiind construit din materiale reciclabile, reusim sa reducem o mare parte din bugetul necesar unei constructii conventionale. Totodata, parteneriatele cu organizatii si firme active in domeniul ecologic ne ajuta sa dezvoltam spatiul cu un buget mult mai redus. Astfel, din punct de vedere material, proiectul consta in:
1. Amenajarea terenului – parteneriat Baumax
2. Plantarea de pomi fructiferi in gradina creativa – parteneriat Asociatia 20pentruCungrea
3. Amenajare gazon – parteneriat Descult in Iarba
4. Lazi pentru constructie – parteneriat Romprest
5. Unelte de constructie – donatii din cadrul comunitatii ReciclareCreativa.RO
6. Aparatura pentru evenimentul de lansare – parteneriat EPSON
7. Materiale de constructii – platforma PotSiEu

Constructia pavilionului reprezinta doar primul pas dintr-un proiect pe termen lung. Proiectul va prinde viata si va creste prin organizarea de ateliere, cursuri si evenimente de catre comunitatea ReciclareCreativa.RO, pe de-o parte si prin gazduirea evenimentelor non-formale ale unor firme si organizatii eco-creative, pe de alta parte. 

Prin contributii private vom putea intretine spatiul si pune la dispozitia organizatiilor ecologice pentru evenimente de profil, vom putea asigura unelte si materiale de lucru pentru voi, cei creativi si vom putea dezvolta proiecte educationale pentru copii. Mai mult, ne dorim sa lansam o nisa a reciclarii creative prin care sa sprijinim persoanele dezavantajate pe piata muncii sa faca produse unice din materiale neconventionale pe care sa le vanda on-line. 

Vom face toate acestea cu ajutorul experientei acumulate de-a lungul ultimilor doi ani de activitati in domeniul reciclarii creative, cu zeci de ateliere organizate cu sute de participanti, cu parteneri extraordinari si, in special, cu ajutorul comunitatii, adica al vostru. 

Noi, echipa D’Avent ne-am transformat treptat in comunitatea ReciclareCreativa.RO. Pe hartie suntem o echipa de 9 oameni cu experienta variata in spate, de la arhitectura, la mediu, management urban sau webdesign, cu voluntariate in diverse domenii, cu proiecte culturale in tara si in afara. In practica suntem o comunitate de entuziasti si pasionati de imbunatatirea creativa a mediului in care traim, de educatie non-formala, arta urbana si reciclare creativa. 

Suntem o echipa dar, mai mult, suntem o comunitate din care ne dorim sa faci si tu parte! Alatura-te noua prin finantare, promovare, voluntariat, idei creative!

 

Related posts

Cel mai mare centru SPA de la malul Marii Negre

Adina Meyers

Lasă microbii și problemele la ușă cu tăvițele din oțel inoxidabil pentru dezinfectarea încălțămintei

Adina Meyers

Asociatia Somelierilor din Romania

Adina Meyers