Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Poti schimba aspectul locuintei tale atunci cand stii sa te joci cu nuantele de culoare – iata cum faci asta

Locuinta noastra este locul in care trebuie sa ne simtim mereu in largul nostru, sa ne putem petrece timpul liber in tihna si sa ne reincarcam bateriile pentru o noua zi de lucru. Asta inseamna ca trebuie sa stim cum sa o amenajam ca sa ne ofere intregul confort de care avem nevoie, dar si sa reflecte personalitatea si pasiunile noastre, astfel incat impactul asupra psihicului nostru sa fie unul pozitiv.

Astazi noi ne vom indrepta atentia catre nuantele de culoare. Mai exact, iti vom oferi cateva sfaturi care te vor ajuta sa schimbi aspectul locuintei tale foarte usor, prin intermediul diferitelor nuante de culoare pe care le putem integra foarte usor, fara fi neparat nevoie de o rezugravire a peretilor. O sa vezi ca sfaturile pe care ti le vom oferi nu sunt deloc unele care sa iti puna probleme atunci cand le vei pune in practica.

Un sfat foarte important pe care ti-l dam chiar de la inceput este sa tii cont de regula 60-30-10. Cel mai probabil nu iti spun nimic cele trei numere. La ce face referire atunci aceasta regula? Cele trei numere sunt proportii, iar acestea se refera la cele trei culori in care ar trebui sa fie impartita o incapere. 60% din incapere va fi amenajata in culoarea dominanta, la care se adauga o culoare secundara (30%) si o culoare de accent (10%).

Nu iti face griji, nu o sa ai nevoie de calculator si o foaie de hartie pentru a imparti camere intre cele trei culori. Asta pentru ca fiecarui element ii apartine o anumita culoare. Culoarea dominanta apartine peretilor care vor fi zugraviti in aceasta. Culoarea secundara va fi integrata prin alegerea corecta a podelelor si obiectelor de mobilier, iar culoare de accent o putem adauga cu ajutorul elementelor de decor (de exemplu: pernele colorate, mici covorase, tablouri, draperii etc.).

Un alt mod de a ne juca cu nuantele de culoare este prin intermediul luminii. Lumina ne ajuta foarte mult sa punem in valoare culorile alese si chiar sa le schimbam usor tonul. Putem alege o lumina puternica sau una difuza. Sfatul nostru e ca pe langa iluminarea principala sa integram si o iluminare secundara si una de accent.

Daca iti doresti sa oferi profunzime camerei atunci trebuie sa stii ca cel mai usor mod de a obtine acest lucru este prin adaugarea unor contraste puternice, astfel incat nuantele inchise sa alterneze cu cele pale. Cel mai bun exemplu pe care il putem da aici este amenajarea in stil scandinav, unde predomina contrastul dintre negru si alb.

Related posts

Decor estival într-un apartament din Mamaia

Adina Meyers

Cum să creezi un interior tomnatic în 4 paşi

Adina Meyers

Pătuțul copilului – alegeri sigure de la Nichiduță

Adina Meyers