LifeStyle

Alege cele mai bune soluții pentru întreținerea bucătariei

Știm cu toții că în bucătărie igiena este cea mai importantă. Este întotdeauna recomandat să investim în produse profesionale pentru curățare, dar și în accesorii și obiecte dedicate bucătăriei. Indiferent că este vorba despre bucătăria de acasă sau de bucătăria unui restaurant, curățenia și igiena sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont pentru a ne păstra starea de bine.

În plus, bucătăria este locul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. Și cum tot aici este preparată și depozitată și mâncarea, este foarte important ca igiena să fie perfectă. Iar pentru ca să ieșim triumfători în lupta împotriva bacteriilor, trebuie neapărat să ne înarmăm cu cele mai potrivite soluții, detergenți și alte produse de curăţat, cu mănusi de unică folosinţă, lavetă și mop.

Cele mai bune produse care pot fi folosite sunt detergenții de bucătărie, puternic degresanți și dezinfectanți. Aceștia sunt potriviți și pentru curățarea și igienizarea altor tipuri de suprafețe din bucătărie, precum faianță, ceramică, plastic sau marmură.

Pe lista elementelor de curățat, foarte importantă este și hota, care are nevoie de o curăţenie mai specială, pentru că este un aspirator de bacterii. Pe hotă se recomandă pulverizarea unei soluţii de curăţat suprafaţele grase, care se lasă să acţioneze câteva minute. După hotă urmează aragazul. Pentru acesta este ideal să se folosească o soluție degresantă, atât pentru aragaz, cât si pentru cuptor. 

Masa și blatul sunt, de asemenea, printre cele mai importante elemente care trebuie curățate. Fiind printre cele mai folosite obiecte din bucatarie, este bine să li se acorde o atenție deosebită în timpul curățării. Pentru curățarea lor poți folosi o soluție dezinfectantă sau detergenți universali pentru suprafețe, pe care să îi ștergi uterior cu o lavetă umedă.

Pentru uscarea suprafețelor umede, nu este recomandată utilizarea cârpelor din material textil, deoarece acestea captează microbi și mai degrabă ajută la răspândirea acestora, decât la eliminarea lor. Pentru astfel de situații, trebuie să folosim produse din hârtie de unică folosință precum, prosoapele din hârtie pliate.

 

Următoarele pe listă sunt restul de aparate electrocasnice, care ar trebui curățate după fiecare utilizare, astfel încât mâncarea să nu se întărească. Pentru acestea, se pot folosi soluții dezinfectante și degresante de curățare, special creata pentru menținerea unei curățenii impecabile, chiar și in cele mai dure condiții de utilizare.

Desigur, nici podeaua bucătariei nu trebuie neglijată, deoarece acesta reprezintă un element la fel de important precum tocătorul. Cele mai potrivite soluții antialunecare sunt covorașele profesionale pentru industria alimentară, fabricate special pentru astfel de situații. Produsele sunt fabricate special pentru marile bucătării, restaurante, dar și pentru bucătăriile personale, casnice. În plus, pe lângă folosirea covorașelor profesionale, suprafețele și pardosela trebuie curățate, indiferent dacă este vorba de gresie sau de parchet. Mai întâi, spațiul trebuie aspirată cu mașini profesionale pentru curățenie, dupa care, se spală cu soluții profesionale pentru pardoseli. Acestea trebuie spălate cu mopul, după care se lasă la uscat.

Curățenia în interiorul bucătăriilor este extrem de importantă, de aceea este esențial să folosim echipamente de curățenie moderne și produse de curățenie profesionale, cu eficiență ridicată, special concepute pentru a fi manevrate cu ușurință și pentru a simplifica întregul proces de curățenie.

../../../../Downloads/Dinner-table-full-of-options/41411.jpg

../../../../Downloads/Smiling-male-chef-preparing-food-in-the-kitchen/376012-PBFPMX-488.jpg

Related posts

Electrolux recompenseaza schimbarile eco din viata ta

Adina Meyers

Pregatiri pentru Paste, cu revista Casa Mea aprilie 2016

Adina Meyers

Sony prezinta noile reportofoane colorate cu memorie flash si player MP3

Adina Meyers