De importanță egală cu alimentația copilului, pătuțul în care doarme va ține cont de o serie de caracteristici.

 

 

Grija ca noul născut să beneficieze de condiții de confort și siguranță premium este naturală. Orice părinte responsabil se preocupă de bunăstarea copilului său, deci și alegerea pătuțului în care va dormi cel puțin primii doi ani va beneficia de atenția cuvenită.

 

Pentru ca efortul să merite pe deplin, înaintea celor interesați iese Nichiduță – un eshop pentru copii și părinți universal, atât cu pătuțuri, cât și cu recomandări de top privind alegerea lor.

 

Rolul pătuțului în dezvoltarea sănătoasă a noului născut

Înainte de a face orice demers în acest sens, e important să înțelegem pe deplin rolul pătuțului în creșterea bebelușilor. Ei bine, acesta este cel cu influență majoră privind dezvoltarea și susținerea coloanei vertebrale a copilului. Fiecare categorie de vârstă are recomandări diverse de pătuț și saltea. Posibilitatea de reglare pe înălțime a acestuia este indispensabilă, mai ales în cazul copiilor cu vârste până în 2 ani. Iată care sunt punctual dimensiunile recomandate pentru fiecare vârstă:

*0 – 3 ani: 125x 60 cm

*3 – 7 ani: 140x 70 cm

*7 – 10 ani: 170x 90 cm

Din ce material poate fi pătuțul pentru copil?

Pentru cei care preferă pătuțul din lemn, se pot orienta în acest sens după esențele de nuc, brad, stejar, dar sunt o opțiune și cele din plăci laminate aglomerate. Unii preferă însă materialul textil. Pentru cei care doresc să realizeze o investiție de durată, specialiștii recomandă un patut modern pentru casa ta, ceva care să se integreze cu succes în orice decor, iar varianta de lemn este recunoscută pentru asta. De ce? Pentru că este stabil, elegant și mai ales durabil. Când copilul devine activ, nu mai există grija că pătuțul va ceda sub mișcările deseori necontrolate ale sale.

De obicei varianta textilă este potrivită în cazul celor care obișnuiesc să călătorească, pentru că poate fi pliat și luat peste tot.

Cât de util este pătuțul pentru copil?

Trebuie avut în vedere că acesta nu se va limita doar la funcția sa de bază. Este necesar ca pentru bebelușii până în 3 anișori să dispună de un perete detașabil, mai ales că mulți părinți obișnuiesc să îl lipească de patul lor. Accesul la pătuț se va face mai ușor pe timp de noapte, iar mămicile vor fi foarte recunoscătoare în acest sens.

Unii au în vedere ca pătuțul să dispună și de spațiu de depozitare. În acest mod, toate articolele pentru copil vor fi mai la îndemână, depozitate la loc sigur. Din nou, mămicile știu mai bine cât este deseori de dificil să bâjbâie prin întuneric după o nouă pijama pentru bebeluș.

Posibilitatea de a regla salteaua pe înălțime este o altă caracteristică de urmărit. E mai sigur pentru copil și mai la îndemână pentru părinți.

Recomandări de pătuțuri, dar și saltele pentru acestea, regăsesc părinții interesați în cadrul paginii eshop-ului menționat, într-o multitudine de variante, pliate de bugete la fel de diverse. Se poate alege între opțiunile produse de branduri consacrate, ale căror articole vor defini perioada copilăriei.

Related posts

Casa rustica in Spania

Adina Meyers

Întâmpină Crăciunul cu un design exclusivist al casei tale de la KUMA!

Adina Meyers

O fostă fabrică de ciment a fost transformată în casa spectaculoasă a unui arhitect

Adina Meyers