Orice parinte vrea sa-i ofere copilului sau un mediu propice pentru a studia si a se relaxa. De aceea, camera celui mic trebuie amenajata dupa anumite reguli, astfel incat sa asigure confortul necesar copilului.

Pentru decorarea si amenajarea camerei celui mic trebuie sa va ganditi in primul rand sa creati un mediu sigur, care sa ii permita micutului sa-si dezvolte creativitatea si sa il indemne la visare.

Asa ca accesoriile si materialele pentru decorarea acesteia trebuie alese cu grija. In primul rand, optati pentru materiale naturale, antialergice si evitati obiectele cu care acesta s-ar putea rani (margini ascutite, jucarii ce pot fi inghitite, obiecte sau mobilier din sticla etc.). Nu folositi finisaje reci, precum gresia sau metalul! Acoperiti podeaua incaperii cu parchet din lemn masiv si izolati-o cu ajutorul unei mochete sau a unui covor gros din fibre naturale, pentru ca micutul se va juca cu siguranta pe jos.

Regula „materialelor naturale” este valabila si atunci cand vine vorba de mobilier. In plus, ar fi bine ca acesta sa aiba forme cu margini rotunjite, pentru a preveni o eventuala accidentare. Dupa ce aceste criterii sunt indeplinite, cautati un ansamblu de mobilier care sa se poata modifica odata cu cresterea copilului. Este indicat ca spatiul sa beneficieze de mai multe zone, bine definite: una dedicata odihnei, una de studiu, una de joaca si cea de depozitare. Bineinteles ca importanta acestora se modifica odata cu varsta copilului, de aceea ar fi bine sa tineti cont de acest lucru de cand demarati amenajarea, pentru ca schimbarile necesare sa fie facute cu usurinta in timp (de exemplu, inserarea biroului sau amenajarea unei arii de primire a prietenilor).

Indiferent de alegerea facuta, cautati sa amplasati mobilierul in asa fel incat centrul camerei sa ramana liber, pentru a permite celor mici sa se joace.

Pentru a inveseli camera, cautati sa alegeti mobilier, jucarii si accesorii specifice cat mai colorate si animate. Alegerea unei teme decorative reprezinta o idee foarte buna. In acest scop, va puteti inspira din lumea povestilor sau a desenelor animate, pentru a oferi micutilor vostri un decor plin de farmec

In general, copii exploreaza casa, asa ca uitati-va prin magazine dupa sisteme de blocare a usilor de la camere, mobilier, electrocasnicelor si, bineinteles, protectie pentru prize.

Cititi continuarea despre amenajarea camerelor pentru adolescenti pe romanialibera.ro!
 

Related posts

Unitate in diversitate

Adina Meyers

Cât te costă să reînnoieşti bucătăria?

Adina Meyers

Transport în condiții de maximă securitate

Adina Meyers