LifeStyle

O studenta din Timisoara printre cei 35 de semifinalisti ai Design Lab 2015

Electrolux a anuntat astazi cei 35 de semifinalisti ai competitiei international Design Lab 2015. Cinci dintre proiectele inscrise in top 100 s-au calificat cu ajutorul votului public, iar celelalte 30 au fost selectate de catre expertii Electrolux. Toate conceptele sunt acum disponibile pe website-ul competitiei, www.electroluxdesignlab.com.

In 2015 – la a 13-a editie – tema competitiei este „Healthy Happy Kids”, iar juriul cauta sa vada idei inovatoare pentru produse, accesorii, consumabile si servicii in trei zone de interes: Gatit, Ingrijirea Textilelor și Purificarea Aerului.

Thomas Johansson, Director de Design si unul dintre expertii Electrolux declara: „Conceptele din semifinalele Design Lab 2015 sunt originale, inovatoare si ne-au stimulat imaginatia. Studentii au primit acum feedback din partea expertilor si un nou brief pentru a-si dezvolta mai departe ideile. Ca intotdeauna, ne face placere sa urmarim acest proces online si sa deschidem un dialog cu semifinalistii. In anii trecuti, am vazut cum ideile bune s-au transformat in propuneri extraordinare adresate consumatorului.”

YoYoAir – Proiectul finalist al Adelinei Tripon

Proiectul Adelinei Tripon, studenta la Universitatea de Vest din Timisoara, se numeste YoYoAir. Acesta este un purificator de aer alimentat cu energie solara, ce poate fi folosit atat precum o jucarie YoYo, timp in care se incarca, dar si drept purificator de aer capabil sa identifice zonele cu mirosuri neplacute si sa le elimine.

Etapa urmatoare

In functie de dezvoltarea conceptelor pentru etapa urmatoare, 6 finalisti vor fi alesi de catre expertii Electrolux. Acestia vor fi anuntati pe www.electroluxdesignlab.com pe 15 septembrie.

Despre Electrolux Design Lab 2015

Electrolux Design Lab isi propune sa stimuleze si sa implice la nivel global studentii la design printr-o invitatie la a prezenta ideile lor pentru viitorul mediilor casnice. Astfel, Electrolux isi sustine angajamentul de leader al evolutiei echipamentelor electrocasnice incurajand noi idei si oferind o sansa de afirmare celor mai talentati tineri designeri. Premiul 1 al competiei consta in 10.000 EUR si un stagiu de practica de sase luni, platit, la un centru de design Electrolux. Jumatate dintre castigatorii acestui premiu din anii trecuti au continuat sa lucreze pentru Electrolux la sfarsitul acestui stagiu de practica. Premiul al doilea are o valoare de 6.000 EUR, iar cel de-al treilea de 4.000 EUR. De asemenea, va fi acordat si premiul People’s Choice, in valoare de 2.000 EUR. Acesta va fi oferit proiectului care a primit cele mai multe voturi online.

Participantii trebuie sa-si dezvolte conceptele pe parcursul competitiei, sa posteze si sa distribuie informatii noi si sa tina un jurnal al evolutiei lor folosind platforma de blog a competitiei. Ei primesc feedback de la expertii Electrolux in desfasurarea procesului de selectie. Castigatorul competitiei va fi ales in octombrie 2015 de catre un juriu de designeri recunoscuti la nivel international.

Cele 35 de proiecte din semifinalele Electrolux Design Lab 2015 sunt:

– Pure Life – Argentina

– Echodream – Brazilia

– Weaver – Brazilia

– Bioprinter – Chile

– GUT – Columbia

– Chavua – Republica Ceha

– ButtonLab – Republica Ceha

– Fum-e – Finlanda

– Flows – Franta,

– Magic Wand – Ungaria

– The Classroom of the Future – Ungaria

– HP+ – India

– Imaginarium – Indonezia

– Foody – Italia

– Q.H – Korea de Sud

– Uggla – Korea de Sud

– Sleep-D – Korea de Sud

– Air-Shield – Lituania

– BUD – Lituania

– Airy Leaf – Lituania

– VORIS – Mexic

– Magic Sphere – Peru

– Kitchen Wizard – Polonia

– Cleanspire – Polonia

– Symbiosis – Portugalia

– YoYoAir – Romania

– Plato – Rusia

– Electrolux Engage – Suedia

– Floud – Slovacia

– KickAir – Spania

– Shake Your Air – Taiwan

– Dorian – Turcia

– LINK – Ucraina

– Electrolux Hub – Regatul Unit al Marii Britanii

– Bloom – Regatul Unit al Marii Britanii

 

Related posts

Air Force Flex – super aspiratorul vertical de la Rowenta

Adina Meyers

Preparate fine și gustoase cu blenderul de mare viteză Ultrablend+ de la Tefal

Adina Meyers

Galeria Galateea va invita la vernisaj, joi, 6 septembrie 2012, orele 19.00

Adina Meyers