Fiecare tara are propriile bauturi aperitive. Asa cum noi, romanii, preferam tuica, grecii beau inainte de masa ouzo, italieni beau vermut sau bitter. Pentru anul acesta va propunem o noua alternativa delicioasa pentru masa de Craciun.
In Venezuela, aceasta bautura traditionala de vacanta este cunoscuta sub numele de ponche crema si este facuta cu ingrediente precum lapte condensat indulcit, scortisoara si rom intunecat. Daca sunteti in cautarea unei alternative ale aperitivului traditional, aventurati-va in America de Sud cu aceasta interpretare bogata si delicioasa.
Ingrediente
- 4 galbenusuri de ou
- 12 oz lapte evaporat
- 1/2 lingurita coaja rasa de lime
- 1/4 lingurita scortisoara macinata
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 21 oz lapte condensat indulcit
- 3/4 cana rom
- 5 picaturi de Bitter Angostura
- 2 betisoare de scortisoara (optional, pentru garnitura)
Cum preparati Ponche Crema
Pasul 1
Intr-un castron de sticla mare, rezistent la caldura, combinati galbenusurile, laptele evaporat si coaja de lime. Bateti pana se incorporeaza complet.
Pasul 2
Asezati o oala mare pe aragaz si umpleti-o cu 3 cm de apa. Asezati vasul de sticla peste oala, asigurandu-va ca fundul nu atinge suprafata apei pentru a crea bain marie.
Pasul 3
Incalziti amestecul la foc mediu-mic pana cand ajunge la 160 ° F, aproximativ 10 pana la 15 minute. Bateti continuu pentru a va asigura ca amestecul nu se coaguleaza sau se incalzeste prea repede. Reduceti temperatura, daca este necesar, pentru a va asigura ca ouale nu se taie.
Pasul 4
Odata ce amestecul a ajuns la 160 ° F, scoateti vasul de pe foc si transferati-l pe o suprafata rezistenta la caldura. Adaugati scortisoara, nucsoara, lapte condensat, rom si bitter Angostura. Bateti pana se combina complet.
Pasul 5
Strecurati lichidul intr-un recipient etans si adaugati betisoare de scortisoara pentru a da o aroma suplimentara. A se pastra la frigider pana cand este gata de consum. Bautura se va pastra aproximativ 2 pana la 3 zile la frigider. Daca serviti rece, bateti sau agitati bautura inainte de a pune in pahare.