Bricolaj Practic

Pompe de căldură – avantajele și dezavantajele energiei regenerabile

Energia regenerabilă a devenit un nou standard de viață. Vorbim despre un proces cunoscut acum de tot mai multe persoane, un ideal de a-ți construi un viitor bazat pe aprovizionarea cu energie verde, inepuizabilă. 

Imaginează-ți că toată căldura de care ai nevoie pentru a-ți încălzi casa în sezonul rece este peste tot. Tot ce trebuie să faci este doar să înveți să o folosești corect. Aici intervine rolul pompelor de căldură. O pompa de caldurapoate converti în căldură energia stocată în aer. În plus, dacă optezi și pentru un cilindru de apă, atunci vei asigura și apa caldă din casă. Sigur, eficient și cu numeroase avantaje. 

Avantaje – de la montaj până la protecția mediului înconjurător

Atunci când urmează să iei o decizie importantă pentru casa și familia ta, e recomandat să analizezi atât avantajele, cât și dezavantajele. Astfel, pompele de căldură prezintă o serie de calități, printre care:

● Nu necesită materiale combustibile, fiind alimentate cu energie electrică;

● Pompele de căldură sunt sigure și silențioase;

● Pot asigura atât încălzirea, cât și răcirea locuinței;

● Pompele reduc emisiile de carbon;

● Întreținerea se face în mod regulat, o dată pe an, mult mai rar decât în cazul sistemelor de încălzire cu combustie;

● Costurile de funcționare sunt reduse considerabil;

● Pompele de căldură sunt prietenoase cu mediul înconjurător, deci și cu familia ta.

Dezavantaje – de la deranj până la izolarea de calitate a locuinței

Pompele de căldură vin cu o serie de dezavantaje:

● Costurile de achiziție și de instalare pot fi destul de piperate. Pe de altă parte, o astfel de investiție te va ajuta să economisești bani în timp, dar și să reduci emisiile din carbon. Practic, recuperezi investiția în câțiva ani și devii mult mai prietenos cu mediul înconjurător. 

● Un astfel de aparat este destul de dificil de instalat și trebuie să iei în calcul și deranjul din casa și grădină. 

● Performanța optimă depinde de izolarea de bună calitate a casei.


Aspecte importante înainte de a achiziționa o pompa de căldură 

● Ia în calcul procesul de instalare – aici vorbim de timp, de costuri și de dimensiunile pompei. În plus, va trebui să ții cont că un astfel de sistem nu pot fi instalat de oricine. Asigură-te că apelezi doar la profesioniști.

● Evită să amplasezi pompa într-un spațiu închis sau îngust – aerul trebuie să circule nestingherit.

● E bine să ții cont și de nivelul de zgomot pe care îl produce pompa aleasă. De regulă, o pompă de aer-apă produce un zgomot de aproximativ 40-60 de decibeli.

Așadar, energia regenerabilă trebuie să devină o alternativă pentru fiecare dintre noi, mai ales pentru cei care acum fac primii pași în viața de familie. Sigur, poți monta un astfel de sistem oricând, dar ar fi mult mai ușor să îl pui pe lista de priorități încă din etapa de conturare a planului de construcție a locuinței tale. Apoi, asigură-te că analizezi atât avantajele, cât și dezavantajele și, în mod evident, alege un furnizor cu experiență care să-ți ofere produse și servicii de calitate superioară. Nu ezita să pui cât mai multe întrebări și să cauți răspunsuri sigure și profitabile.

Related posts

Prioritati de renovare in functie de tipul locuintei

Adina Meyers

Cum alegi sistemul de alarmă pentru casă?

Adina Meyers

Feng Shui. Cum poti folosi oglinzile in casa

Adina Meyers