Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Plante artificiale sau naturale? Care e cea mai buna alegere pentru locuinta ta?

Modul in care ne decoram interiorul locuintei noastre sau biroul poate face diferenta atunci cand vine vorba de starea de spirit a noastra, precum si de nivelul de energie pe care il avem. Au fost realizate mai multe studii, in urma carora a rezultat ca un ambient perfect poate spori productivitatea chiar si cu 30-40%, iar acest lucru este valabil si in ceea ce priveste energia pe care noi o avem zilnic.

E recomandat sa eliminam monotonia aspectului locuintei noastre, iar cu ajutorul florilor acesta lucru se poate realiza destul de usor. Se pune insa intrebarea daca sa apelam la plante artificiale sau naturale? Alegerea depinde, bineinteles, de conditiile pe care noi le putem oferi acestora. 

Mai exact, daca stim ca nu putem oferi plantelor / florilor niste conditii bune, care sa le permita sa se dezvolte armonios si sa fie sanatoase, atunci cel mai bine este sa optam pentru plantele artificiale, care ne vor incanta din punct de vedere estetic. Acestea aduc o serie de avantaje, care consta in special in usurinta de ingrijire a lor. Sau mai bine spus lipsa ei. Nu va trebui sa le uzi si nici sa ai grija sa stea in apropierea unor surse de lumina, nu exista riscul de a fi afectate de boli sau insecte si nici nu au nevoie de o ingrijire speciala.

Daca insa ne permitem sa cream niste conditii excelente (precizam ca ele difera de la o planta la alta) atunci atentia noastra se va indrepta catre plantele naturale, ele fiind cele mai potrivite pentru locuinta ta, iar asta pentru ca ne incanta nu doar privirile, ci ne imbunatateste si sanatatea. Cum fac acest lucru? Prin aceea ca plantele absrob dioxidul de carbon din aer si elibereaza oxigenul pe care noi il respiram.

Exista chiar si plante care pot sa ne scape de toxinele si impuritatile din aer, astfel incat noi sa respiram un aer curat si benefic sanatatii noastre. Pe lista cu plante care sunt recunoscute pentru capabilitatea lor de a purifica aerul se numara iederea englezeasca, palmierul bambus, crinul peace, palmierul lady, palmierul areca, feriga spada australiana, arborele de cauciuc, ficusul benjamina, gerbera, limba soacrei (Sansevieria trifasciata) si photos auriu (Scindapsus aureus), iar exemplele pot continua.

Un alt motiv care ne face sa recomandam preponderent plantele naturale il reprezinta acela ca ele sunt capabile sa amelioreze simptomele anumitor afectiuni, ca de exemplu astmul si alte tulburari ale respiratiei. Nu trebuie nici sa uitam de faptul ca unele plante sut capabile sa absoarba mirosurile neplacute, aici putand fi data ca exemplu Azaleea (sau arborele de trandafir, cum mai este cunoscuta), cea care este folosita in special in bucatarii, datorita capabilitatii sale de a absorbi nu doar mirosurile neplacute, ci si substantele toxice (care de obicei ajung in aer datorita detergentilor pe care ii folosim pentru a curata vasele.

Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca plantele naturale sunt capabile sa regleze umiditatea din aer, astfel incat aceasta sa se afle la un nivel optim. Ele sunt folosite in special atunci cand vine vorba de scaderea nivelului de umiditate din aer, multe specifii fiind capabile sa absoarba vaporii de apa din aer. Putem spune ca sunt o alternativa mult mai sanatoasa si ieftina la un dezumidificator.

Related posts

Top 5 tendințe pentru amenajarea unei grădini creative

Adina Meyers

Amenajarea unei terase de 15 mp

Adina Meyers

Trucuri pentru o bucătărie veselă

Adina Meyers