LifeStyle

Peste o lună ne întâlnim cu personajele din Lacul lebedelor la Teatrul Naţional din Bucureşti!

A mai rămas o lună până când Baletul Clasic din Sankt Petersburg ajunge în România,  pentru turneul naţional ce va aduce pe scenele din ţară şi din capitală foarte îndrăgitul  “Lac al Lebedelor”, într-o producţie de o frumuseşte şi graţie desăvârşită. În spectacolul ce va ajunge în 8 oraşe  evoluează 38 de balerini, reprezentanţi de top ai şcolii sovietice de profil,în frunte cu Olga Golitsa şi Denis Nedak , prim-solişti ai Operei de Stat din Kiev, Ucraina.

Balerinii vor încânta publicul cu tehnica, eleganţa şi costumele încântătoare. Când se va afla în postura Lebedei negre, solista Olga Golitsa va purta un costum deosebit de preţios, realizat din 150 de pene de gâscă. Nici costumul Lebedei albe nu este mai prejos, în component acestuia intrând 100 de pene de gâscă. Fiecare din cele două costume ale solistei este împodobit cu mai mult de 100 de cristale Swarowski şi 200 de cristale decorative. Costumele şi aplicaţiile sunt realizate manual. Iar piesa pe care prim-balerina o poartă pe cap pentru rolul Lebedei Negre este îmodobită cu o pană de la o pasare a paradisului.

Cuplul artistic format din Olga Golitsa şi Denis Nedak, face deja senzaţie pe scenele lumii, chiar cu spectacolul ce va ajunge în curând şi în România. În week-end-ul trecut cei doi au strălucit pe scena Teatrului Academic de Operă şi Balet din Baku, Azerbaidjian şi au cules aplauze “la scenă deschisă.”  Spectatorii au apreciat abilităţile tehnice doesibite ale Olgai Golitsa, puse în lumină de dificilul , „Addagio“, al Lebedei Albe din Actul şi de celebrul "Pas de deux” al Lebedei Negre din Actul al doilea. Denis Nedak a impresionat în egală măsură, prin virtuozitate şi expresvitate, excelând în rolul Prinţului Siegfried, unul din cele mai interesante şi complexe roluri ale baletului clasic masculin.   

Pe parcursul reprezentaţiei, în patru acte, cei prezenţi vor fi cuceriţi de virtuozitatea şi elegenaţa belerinilor vor aplauda 38 de artişti şi vor vedea peste 50 de costume, într-un spectacol ce este o delectare pentru ochii, auz şi bineînţeles suflet. Dacă şi dumneavoastră doriţi să asistaţi la acest regal al baletului clasic, programul turneului este următorul:

Lacul lebedelor – turneu naţional

15 noiembrie  Oradea – Casa de Cultura a Sindicatelor

16 noiembrie  Satu Mare – Casa de Cultura a Sindicatelor

17 noiembrie Timişoara – Sala Operei Nationale 

18 noiembrie Cluj Napoca – Casa de cultura a Studentilor

19 noiembrie Ploieşti – Casa de Cultura a Sindicatelor

20 noiembrie Bucureşti – Teatrul National I.L. Caragiale

21 noiembrie Piteşti – Casa de Cultura a Sindicatelor

29 noiembrie Craiova – Teatrul National Marin Sorescu

Biletele se găsesc la sala de spectacol şi pe startickets.ro

Related posts

Supa crema de dovlecei, mazare si leurda

Adina Meyers

3 motive principale pentru care ai nevoie de un apartament cu două camere

Adina Meyers

Solutii simple care te ajuta sa spui adio mucegaiului si igrasiei

Adina Meyers