Printre lucrarile care au trezit interesul colectionarilor se numara tablouri semnate de Nicolae Vermont, Aurel Baesu, Otto Briese, Dimitrie Mihailescu, Horia Bernea , Jean Cheller, Rudolf Schweitzer-Cumpana. Tabloul intitulat „Salonul Biedermeier” pictat de Jeno K. Szebeni a fost indelung licitat, avand pretul de pornire 900 de euro si fiind adjudecat la 6500 de euro. Una dintre piesele de rezistenta ale licitatiei denumite “Bucuria Figurativului” a fost o lucrare semnata de Jean Cheller- “Vas cu Flori”- care a fost cumparata la pretul de 6000 de euro. Colectionarii nu au putut ramane indiferenti la farmecul lucrarii “Deal Primavara” a lui Horia Bernea , adjudecata la 15.000 de euro (65.400 de lei).
Dealul este una dintre temele frecvente ale pictorului, fiind vorba de un deal din Poiana Marului, din judetul Brasov. In picturile sale, dealul este prezentat cand arid, cand inflorit sau colorat in nunatele toamnei. Este surprins, insa, intr-o lumina care uneori il face sa zambeasca, asa cum este cazul acestei lucrari. In alte tablouri, insa, transmite senzatii de rece, de bucurie, de frica.
In picturile lui Bernea dealul este mai mare sau mai mic, avand diferite culori sau tonalitati, reprezentand un univers atemporal. Un alt pictor a carui lucrare a fost achizitionata seara trecuta la Goldart este Nicolae Vermont, cu “Florareasa” pentru suma de 4500 de euro. 3600 de euro au fost platiti pentru Rudolf Schweitzer-Cumpana care a intrat in licitatie cu lucrarea “La cafenea”, iar “Prahova spre Comarnic” a lui Dimitrie Mihailescu s-a licitat de la 500 la 1900 de euro.
De asemenea, au fost licitate manuscrise si carti, printre cele mai importante lucrari adjudecate numarandu-se “Eterna si fascinanta Romanie”- 500 de euro. Exemplarul este in limba franceza, a fost tiparit in 1997 si are semnatura autografa a lui Adrian Costea. Cartea nu a fost destinata publicului larg, ci elitei politice a lumii, iar pe semnul de carte sunt indicate 144 de state carora le-a fost trimisa.