LifeStyle

Finalistii sectiunii “Under 25” expun la Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia

Finalistii  sectiunii “Under 25” a prestigiosului Premiu International „Arte Laguna” expun la Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia 

Prestigiosul premiu international “Arte Laguna” a ajuns in acest an la cea de-a VI-a editie. Incepand cu anul 2009, din circuitul premiului fac parte 15 spatii expozitionale din Venetia, Milano, Napoli, Brescia, Feltre, Alessandria, Roma, Vlore, Siena, Budapesta, Londra. Acestora li s-au adaugat, prin incheierea unor parteneriate de colaborare, Institutul Italian de Cultura din Praga, Institutul Italian de Cultura de la Viena si Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.

Premiul International “Arte Laguna” este decernat in urma unui concurs cu participare internationala, destinat artistilor din variate domenii ale artelor vizuale contemporane si este organizat incepand cu anul 2006 de Asociatia Culturala MoCA (Modern Contemporary Art) si Studio Arte Laguna di Mogliano Veneto (Treviso).

Din numeroasele candidaturi primite anul acesta pentru toate sectiunile concursului (pictura, sculptura si instalatie, fotografie, arta virtuala, video, performance si artisti sub 25 de ani), au fost desemnati 110 finalisti. Castigatorii vor fi anuntati si premiati in cadrul unei seri de gala, care va avea loc pe 17 martie, la Nappe dell’Arsenale – aria Arsenale din cadrul Bienalei de la Venetia.

Finalistilor sectiunii “Under 25” (artisti sub 25 de ani) li se va organiza, in perioada  17 martie – 1 aprilie, o expozitie in Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia. Evenimentul este organizat de in cadrul parteneriatului anual intre Institut si  Asociatia Culturala MoCA (Modern Contemporary Art) si Studio Arte Laguna di Mogliano Veneto (Treviso). 

Pentru detalii suplimentare accesati: 

http://www.premioartelaguna.it/
http://www.premioartelaguna.it/index.php/news-artisti-finalisti.html
http://www.premioartelaguna.it/index.php/risultati-prima-selezione.html 

Related posts

Gala Insing Awards– designul romanesc apreciat la adevarata sa valoare

Adina Meyers

Concurs: Cadouri pentru cei dragi!

Adina Meyers

Concurs: Izoleaza-ti mansarda cu Isover!

Adina Meyers