Teoria conform careia un camin spune o poveste este valabila atunci cand oamenii care il locuiesc sunt speciali. Este si cazul Andreiei Lewis, pentru care arta de a trai inseamna armonie si evolutie spirituala, iar locuinta sa imbina traditie, amintiri de familie, calatorii si confort urban contemporan.

Interiorul apartamenului Andreiei poate fi caracterizat cel mai bine de termenul eclectic, dar mai are ceva, un ingredient secret: sarmul indiscutabil, parfumul discret al elegantei autentice si povestile care insotesc fiecare piesa, mobilier sau decor.

Locuinta ei este o incantatoare poveste despre locurile in care a calatorit si trait de-a lungul timpului, cuprinzand o colectie de obiecte cu staif, unele cu o varsta considerabila.

Apartamentul in care le-a aranjat cu gust este modern, minimalist, cu o suprafata utila de 150 de metri patrati si o terasa ampla de 30 de metri patrati, fiind compus din living-dining, bucatarie semideschisa, doua dormitoare, un birou si trei bai.

Mobilierul este autentic, mostenit sau achizitionat, fiecare piesa avand o poveste interesanta.

Timp de doi ani, familia Lewis a locuit la Moscova, unde Andreia, colindand prin targurile de antichitati, a reusit sa adune o impresionanta colectie de icoane de secol XVIII si XIX, lazi de zestre bogat ornamentate (se numesc sumduc), samovare, orologii, tablouri si covoare ce fac elogiul culturilor din diverse foste republici sovietice.

Urmatorul oras pe lista este Geneva, de unde colectia s-a imbogatit cu obiecte ce apartin stilului French Country din a doua jumatate a secolului XIX. Este vorba despre austera masa dreptunghiulara de ferma din dining si despre un bufet din lemn de brad stil Louis XIII.

Din Anglia au poposit in locuinta amintiri de familie, un secretaire si un gratios set de scaune cu masuta, achizitionate de bunica sotului, de la Londra. Au fost produse in 1923, la Tottenham.

Din indepartata Asie provin mai multe piese de mobilier, dintre care mentionam un spectaculos pat chinezesc pictat si brodat in lemn negru si rosu, ce se pregateste sa devina canapea pentru zona de living, ornamentat cu perne din matase viu colorate de la Shanghai Tang.

Cititi restul povestii pe www.revistacaminul.ro!

Related posts

Cele mai întâlnite greșeli la instalarea ușilor

Adina Meyers

Covorase profesionale pentru o cea mai buna prima impresie

Adina Meyers

Sfaturi utile pentru mansardarea locuintei tale

Adina Meyers