Home LifeStyle

Pericolele din cosmeticele pentru păr. La ce să fim atenți

Vara, părul este intens expus factorilor de mediu. Soarele, poluarea, sarea sau clorul din apă afectează toate tipurile de păr, ducând la deteriorarea și distrugerea rădăcinii.

În plus, procedurile termice și chimice sunt alte cauze de agresiune a părului, cu efect pe termen lung asupra scalpului și rădăcinii. Specialiștii dermatologi confirmă sezonalitatea căderii părului, lunile august și septembrie fiind perioada critică.

Pentru a combate cauzele degradării și pierderii părului, avem nevoie de îngrijire specifică pentru păr și scalp.

Produsele cosmetice pentru îngrijirea părului pot conduce la degradarea și pierderea lui

Deși rafturile supermarketurilor sunt pline de cosmetice pentru păr, îngrijirea optimă a acestuia a devenit o ecuație complicată, în care principala necunoscută este chiar compoziția șampoanelor, a balsamurilor sau produselor de colorare a părului.

Formulele produselor pentru păr conțin deseori substanțe chimice nocive care destabilizează echilibrul natural al scalpului și care, absorbite în piele, sunt deosebit de periculoase pentru întregul organism.

Conform unui studiu realizat de ONG-ul american Environmental Working Group, o femeie aplică zilnic pe piele aproximativ 168 de substanțe chimice toxice, toate provenind din cosmeticele utilizate în mod regulat, inclusiv produsele pentru păr.

Pericolele din șampoanele și balsamurile convenționale

În fruntea listei de substanțe periculoase ascunse în șampoane și balsamuri pentru păr se află Lauril Sulfat de Sodiu (SLS). Acesta este folosit pentru efectul său emulgator și de curățare, fiind prezent în majoritatea șampoanelor.

Consecințele pentru sănătăte sunt dintre cele mai îngrijorătoare: afectează funcționarea ficatului, atacă ochii, irită pielea și este recunoscut ca substanță cu risc cancerigen crescut.

O altă substanță nocivă se numește Propilen Glicol. Aceasta se folosește frecvent în producția balsamurilor pentru păr și este catalogat ca iritant pentru piele – poate provoca dermatită și urticarie. Medicii pun la îndoială siguranța utilizării Propilen Glicolului întrucât acesta este derivat din țiței.

Încă o substanță utilizată la scară largă în producția de cosmetice pentru păr este Formaldehida. Aceasta este folosită pe post de conservant și are efecte nocive asupra organismului, afectând sistemul imunitar și cauzând reacții alergice la nivelul pielii.

Agenția Internațională pentru Studiul Substanțelor Cancerigene (IARC) recunoaște Formaldehida ca substanță cancerigenă pentru oameni.

Produsele BIO pentru îngrijirea părului sunt alternativa cosmeticelor nocive

Produsele organice pentru îngrijirea părului sunt obținute exclusiv din materii prime provenite din agricultură organică și nu conțin substanțe chimice dăunătoare. De asemenea, procesul de producție al cosmeticelor BIO este unul sigur, care nu modifică în niciun fel compoziția produselor.

Formulele cosmeticelor BIO înlocuiesc substanțele dăunătoare cu extracte naturale din plante, care au aceleași rezultate asupra frumuseții, dar care elimină riscurile pentru sănătate.

Related posts

Aperitive calde pentru zile geroase!

Adina Meyers

Inscrie-te la cele mai cautate cursuri after work din Capitala!

Adina Meyers

NOUA GAMĂ EXPRESS BEAUTY MĂȘTI & EXFOLIANTE

Adina Meyers