Practic

Pereti de sticla in interiorul casei tale

Spatiile in care traim si muncim sunt delimitate de pereti. In majoritatea cazurilor acesti pereti sunt construiti din materiale netransparente. Daca ne abatem de la aceasta regula, putem apela la sticla cand vine vorba de pereti.

Astfel, un perete exterior realizat din sticla va aduce un plus de lumina spatiului si va darama bariera vizuala interpusa intre zona interioara si cea exterioara. De regula, acesti pereti de sticla sunt ficsi. Daca se doreste, ei pot functiona ca o fereasta cu posibiliatatea de acces spre zona exterioara care poate fi o gradina.

Daca se urmareste delimitarea interioara a spatiului, dar exista frica ca acest lucru ar afecta gradul de luminare al incaperilor, varianta potrivita ar fi peretii de sticla. Un astfel de perete poate separa spatiul holului de zona living-ului. Aceasta solutie este indicata mai ales in cazul in care vorbim de un hol iluminat doar artificial, iar prezenta unui perete de sticla aduce un plus de luimina naturala acestui spatiu. In ultimii ani s-a creat o tendinta in ceea ce priveste o zona unica intre living si bucatarie. Cu toate acestea sunt persoane care prefera sa separe aceste zone avand ca motiv mirosul de mancare raspandit. Pentru a se crea senzatia de continuitate intre cele doua zone, se poate monta un perete de sticla care va delimita cele doua spatii, dar prin transparenta oferita va mentie legatura intre acestea.

Exista spatii de locuit de genul studio unde delimitarea zonei diurne de cea nocturna se poate realiza cu ajutorul peretilor de sticla. Mai exact, poti amenaja un dormitor care sa aiba unul sau mai multi pereti de sticla, si sa il pozitionezi in acelasi loc cu zona living-ului. Din considerentul pastrarii intimitatii, dormitorul cu pereti de sticla va fi camuflat cu ajutorul draperiilor sau storurilor. Prezenta peretilor de sticla este intalnita cu precadere in bai, delimitand astfel zona dusului de restul spatiului.

Date contact: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747.666.473

Related posts

Câteva produse indispensabile de care ai nevoie atunci când te muți la casă. Bricolaj Market

Adina Meyers

Simplu, functional, organizat

Adina Meyers

Patul din dormitor cu functie dubla: loc de odihna si spatiu pentru depozitare

Adina Meyers