Calatorii LifeStyle

PayNet, un model de viitor

25 martie, ziua in care a fost proclamata independenta Greciei, este foarte speciala pentru mine, deoarece sunt descendentul unei vechi familii din Chios – o insula situata in apropierea granitei cu Turcia, foarte prospera la inceputul secolului al XIX-lea, datorita faptului ca locuitorii ei nu plateau taxe Imperiului Otoman, ci erau liberi sa faca comert cu acesta. In 1822, dupa proclamarea Declaratiei de Independenta, armata otomana a ars din temelii toata insula.

Stra-strabunicul meu, Zani M Chrissoveloni, a fost singurul din familia lui care s-a salvat si care, ajungand la Constantinopol (Istanbulul de azi), a pus bazele primei case de comert si finante, o companie care finanta comertul intre Constantinopol si Galati, Braila etc. In anul PayNet, un model de viitor vineri – 25 martie 2011.

Interviu cu Dl. John N. Chrissoveloni, Presedinte PayNet 1848, stra-strabunicul meu a deschis la Galati o sucursala a acestei case de comert si finante, care se numea Z. M. Chrissoveloni et fils. In 1920, aceasta devine Banca Crissoveloni, cu sediul central in Bucuresti, o prezenta activa pe piata bancara romaneasca pana in 1948, cand a fost nationalizata. Practic, afacerea financiara a familiei mele a rezistat in Romania 100 de ani datorita Declaratiei de Independenta. Eu m-am nascut in Romania, am urmat o parte din studii aici pana la varsta de 17 ani, cand, impreuna cu familia, ne-am repatriat in Grecia. Apoi am plecat in Anglia, unde mi-am continuat studiile, iar pe 17 ianuarie 1990, dupa 30 de ani, m-am intors in Romania. Motivul? Am avut ambitia sa reconstruiesc numele Chrissoveloni in economia Romaniei, in conditiile in care acesta avea o istorie de 100 de ani.

Cum a aparut PayNet in Romania? In 2000 am investit in PayNet, impreuna cu fondul de investitii al Emporiki Bank, o banca cu traditie din Grecia. In 2003, fondul a vandut unei companii grecesti, Informer Group, una dintre cele mai mari si experimentate companii in integrarea de solutii IT pentru sistemul bancar si financiar din Grecia. Avem deja o istorie de peste 10 ani pe piata, ceea ce spune totul despre evolutia noastra, in paralel cu evolutia pietei cardurilor in Romania.

Cum vedeti piata de carduri autohtona? Romania e o tara tanara in acest domeniu, care are nevoie de investitii, de o infrastructura, de platforme locale.

Iar PayNet le sustine, incercand sa convinga bancile ca cea mai buna solutie este outsourcing-ul. O banca nu e o firma de IT. Menirea ei este sa dea imprumuturi intr-un mediu bine controlat si are nevoie de parteneriate cu companii specializate, asa cum este PayNet pe zona cardurilor. PayNet detine aplicatii software, certificari, auditari, profesionisti, in concluzie toata infrastructura care sa permita un cost optim pentru procesarea tranzactiilor, flexibilitate maxima in produsele oferite si o perioada rapida de implementare. 

Related posts

Yoga poate proteja împotriva COVID-19. Premierul Indiei susține această teorie – VIDEO

Adina Meyers

Cel mai ușor de manevrat tractoraș de tuns iarbă din Austria “tunde” gazon românesc

Adina Meyers

Pensiunea Donna Ana din Timisoara

Adina Meyers