Asa se explica de ce acest model de locuinte a castigat teren si in Romania, in ultimii ani.

Americanii folosesc sabloane si prefera sa construiasca dupa modele stabilite clar inca de la inceput si experimentate de altii. Totul este simplu, clar si concis, astfel nu risca sa aiba surprize neplacute pe parcurs. Daca romanii obisnuiesc sa schimbe proiectul din mers, sa mai adauge o camera sau o terasa, acest lucru nu se va intampla la americani, care de cele mai multe ori construiesc case individuale dupa un proiect standard care variaza destul de putin de la un stat la altul. Asa se explica de ce oricine poate recunoaste o casa construita in stil american fara prea mari probleme”, ne spune Iulia Iorga, arhitect. Locuinta cu arhitectura specifica caselor americane cuprinde de cele mai multe ori o bucatarie de maximum 25 mp, un living care rar depaseste 35 mp, doua-trei dormitoare, in functie de numarul membrilor familiei, cu o suprafata de 18-25 mp, doua bai, dresinguri si spatii tehnice.

Foarte rar suprafata mansardei depaseste 80 mp. In cazul casei prezentate, fundatia este excutata din beton armat in sistem tip „crawl space”, peste care s-a prins direct pardoseala executata din bucati de lemn care se fixeaza cu niste sisteme speciale din metal, izolatia fiind executata din polistiren extrudat.

Casa este executata din zidarie portanta. Peretii exteriori sunt izolati cu polistiren expandat si vata minerala, structura de rezistenta fiind executata din metal. In ceea ce priveste finisajele, s-a folosit tencuiala decorativa, lemnul si piatra naturala la exterior si vopsitorii lavabile la interior. In plus, scara interioara este executata din lemn, tamplaria din PVC plus geam termopan, usile interioare din lemn celular, iar usile exterioare din PVC. In cazul in care va doriti o astfel de casa trebuie sa stiti ca, daca contractati o firma din Romania, pentru constructia la rosu pretul unui metru patrat de suprafata construita desfasurata este de aproximativ 1.400 de lei, iar in cazul unei constructii la cheie, pretul ajunge la 1.650 lei. 

Materialele naturale cum sunt piatra sau lemnul sunt must have-ul caselor construite in stil american. Casele pe structura de lemn au aparut din dorinta omului de a construi rapid si eficient locuinte prietenoase cu mediul si durabile in timp. O astfel de casa se poate ridica, cu o echipa priceputa, in maximum 100 de zile.

Material preluat din numarul de aprilie al Revistei Casa Mea.

 

Related posts

Ladă frigorifică sau congelator vertical? De ce una și nu alta? Avantaje și dezavantaje

Adina Meyers

Iti place painea mereu proaspata? Iata cum te poti bucura zilnic de ea cu ajutorul unei masini de facut paine

Adina Meyers

Vizitează cabana rustică, cu interioare elegante

Adina Meyers