LifeStyle

Patrunde tainele aviatiei sportive!

Dornic de adrenalina si impins de nevoia de a-si atinge limitele, el cocheteaza cu sporturile extreme si chiar cu ideea de a invata sa zboare sau sa sara cu parasuta. Si unde poate face aceste lucruri mai bine decat la aeroclubul Clinceni..

Infiintat in 1920 sub denumirea de Aeroclubul Regal al Romaniei, la initiativa printului George Valentin Bibescu, Aeroclubul Romaniei, asa cum se numeste astazi, a cunoscut in timp mai multe transformari, pana a ajuns la forma actuala, din 1991, cand intra in subordinea Ministerului Transporturilor.

La nivel national exista 16 aerocluburi teritoriale din care face parte si cel de la Clinceni, prin intermediul caruia, tinerii intre 16 si 22 de ani sunt invatati sa zboare. Pentru acestia, anual, la jumatatea lunii ianuarie se organizeaza cursuri de admitere ce ii pregatesc pentru a deveni piloti sportivi.

In paralel cu aceasta activitate, la Clinceni se pot efectua, contracost, cursuri de pilotaj pentru piloti de avion sau de planor. Pentru o licenta de pilot de avion sunt necesare 45 de ore de zbor, iar pentru pilot de planor, doar 10 ore de zbor. Oricine poate lua cursuri de pilotaj dupa efectuarea si trecerea cu bine a unui control medical. Varsta de la care se pot lua cursuri pentru pilot de avion este de 18 ani, iar pentru pilot de planor de 16 ani. Preturile acestor cursuri, in urma carora se obtine si brevetul de pilot, variaza de la aproximativ 5.200 de euro, pentru pilotii de avion, la aproximativ 1.100 de euro pentru pilotii de planor.

Momentan, la clubul de la Clinceni nu se practica salturi in tandem cu parasuta, dar se fac cursuri de parasutism sau se organizeaza sarituri pentru cei care detin licenta de parasutist si doresc sa exerseze.

Pentru obtinerea brevetului de parasutist este nevoie de 25 de salturi, iar cursul costa aproximativ 750 de euro. La cursurile de parasutism, pe langa partea teoretica si cea practica se face suplimentar si pregatire fizica.

Odata obtinut brevetul de pilot sau de parasutist, vizita medicala se efectueaza periodic pentru mentinerea brevetului.

Multumim Aeroclubului Romaniei Clinceni pentru sprijinul acordat! www.aeroclubulromaniei.ro

Gaseste-ti inspiratia pentru un camin de vis cumparand revista Caminul

Related posts

3 greșeli de evitat atunci când ștergeți geamurile

Adina Meyers

100%.RO si Camelia Sucu ofera un brad caritabil pentru Salvati Copiii la Festivalul Brazilor de Craciun

Adina Meyers

25 de atracții turistice în Barcelona

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe