Amenajari Exterioare

Patru idei ca sa ajungi un expert in gradinarit

Ai o casa de vacanta sau vrei sa-ti cumperi una, te apropii de varsta de pensionare sau pur si simplu vrei un hobby sanatos si colorat? Atunci ramane sa te gandesti serios la gradinarit. Chiar daca aparent pare o munca sisifica si asidua, daca tii cont de cateva idei gradinaritul o sa ti se para la fel de banal ca si mersul pe bicicleta. In plus, cu tehnologia de astazi cand piesele de gradinarit clasice au fost inlocuite de motocultoare, totul pare o joaca de copii.

Cum udam plantele corect

Dincolo de toate miturile care circula despre apa de ploaie, ea ramane totusi un adevarat elixir pentru plantele de interior si exterior, asta daca locuinta ta se afla departe de o zona industriala pentru ca altfel risti ca apa de ploaie sa aiba un continut acid daunator. De regula, apa de ploaie din zonele normale contine bioxid de carbon natural, azot dar si alte elemente minerale. Pentru plantele de interior e suficient sa creezi un sistem simplu prin care sa directionezi cu ajutorul unor jgheaburi apa de pe acoperis pe niste canale si de acolo sa picure apa in vasele respective.

Trebuie sa amenajezi ghivecele in asa fel incat excesul de apa sa fie directionat pe podeaua balconului si, mai mult decat atat, daca se intampla ca ploia sa fie abundenta sa poti regla cu ajutorul unui robinet cantitatea de apa.

Cum ferim leguminoasele de boli cu ajutorul unor remedii naturiste

Fie ca vorbim de rosii tinute in ghivece de apartament sau in gradina e bine sa stii ca cea mai mare amenintare la adresa plantelor leguminoase sunt bolile fungice. Ca sa nu folosesti tot feluri de chimicale pline de toxine periculoase pentru rodul final, foloseste de la inceput pentru plantele tinere ceai de musetel concentrat care va proteja frunzele si planta. Musetelul este cunoscut pentru proprietatile sale antiseptice si bacteriene.

Iti place cafeaua, NU mai arunca zatul

Probabil ca nu stiai, dar zatul de cafea poate fi folosit in doze mici, in amestec cu apa atunci cand nu ploua ca ingrasamant atat pentru plantele de apartament cat si pentru gradina de legume. Practic presari zatul in zona radacinilor plantelor tinere si le stropesti cu furtunul. Zatul de cafea este bogat in azot, fosfor si potasiu. In plus, tine departe tot felul de insecte daunatoare si viermi.

Fii modern si util si uita de sapa, cazma si sapaliga

Oricat de apreciate sunt aceste unelte de bunicii tai, e timpul sa iti ocupi timpul liber doar cu gradinarit si sa lasi celelalte operatiuni in seama tehnologiei. Daca ai o gradina de legume unde vrei sa cultivi morcovi, telina, marar, patrunjel, cartofi, ceapa, usturoi, sfecla si multe altele, de ce sa te mai obosesti inutil cand pe O-Mac.ro gasesti o varietate de modele de motocultoare.

 

Related posts

Oglinda – un accesoriu care nu poate lipsi din nicio baie

Adina Meyers

Gradina amenajata din pasiune

Adina Meyers

Cum știți când este timpul să înlocuiți lanțul de drujbă

Adina Meyers