Image default
LifeStyle Retete

Pachețele de primăvară vegetariene

Pachețele de primăvară sunt originare din Asia, dar cum în ultima vreme ingredientele se găsesc foarte ușor și la noi (și la prețuri acceptabile), le poți face chiar și acasă. 

Ingrediente necesare pentru pachețele de primăvară vegetariene

Un pachet de foi de orez 

Un morcov spălat bine și tăiat fâșii subțiri

Doi castraveți spălați și tăiați fâșii

Un sfert de varză roșie tăiată

Ceapă verde

O legătură de coriandru proaspăt

Tăiței de orez subțiri

Sos de soia sau sos tahini

Mod de preparare

Înmoaie tăițeii de orez conform ambalajului și lasă-i să se răcească. Pune apă călduță într-un bol încăpător, trece câte o foaie de orez prin această apă și vei vedea că se înmoaie și ea destul de repede. 

Pune foaia de orez înmuiată pe o suprafață plană, apoi umple-o cu tăiței de orez, fâșii din legumele de mai sus, după gust. Tehnica este asemănătoare cu cea de la împletitul sarmalelor. Umplutura se pune la baza foii, apoi se împăturește. Vei vedea că foile de orez se vor lipi foarte ușor. 

Sfaturi utile

Nu pune foarte multă umplutură într-un pachețel, pentru că se poate rupe foarte repede.

Nu trebuie să sotezi legumele înainte, ele sunt foarte bune așa crude.

Pachețelele se pot prăji, la foc iute, dar nu în ulei de măsline. Unul fără gust este de preferat. După prăjire, trebuie să le pui pentru scurt timp pe un șervețel la scurs. E bine să le mănânci imediat pentru că apoi se usucă și se întăresc. 

Pachețele de primăvară se pot înmuia în sos de soia sau tahini.

Poți adăuga și creveți decorticați și prefierți pentru un plus e savoare.

Pentru a calcula porțiile trebuie să știi că de obicei, pachetele de foi de orez au câte 10 foi.

Articole similare

Artmark lanseaza Indexul Pietei Romanesti de Arta

comunicat de presa

Ingredientele care dau gustul desavarsit al ciorbei de vacuta

casamea.ro

Jakab Tibor, fotograf roman

Oana Voicu

Lasă un comentariu

4 + 10 =