Pachețele de primăvară sunt originare din Asia, dar cum în ultima vreme ingredientele se găsesc foarte ușor și la noi (și la prețuri acceptabile), le poți face chiar și acasă.
Ingrediente necesare pentru pachețele de primăvară vegetariene
Un pachet de foi de orez
Un morcov spălat bine și tăiat fâșii subțiri
Doi castraveți spălați și tăiați fâșii
Un sfert de varză roșie tăiată
Ceapă verde
O legătură de coriandru proaspăt
Tăiței de orez subțiri
Sos de soia sau sos tahini
Mod de preparare
Înmoaie tăițeii de orez conform ambalajului și lasă-i să se răcească. Pune apă călduță într-un bol încăpător, trece câte o foaie de orez prin această apă și vei vedea că se înmoaie și ea destul de repede.
Pune foaia de orez înmuiată pe o suprafață plană, apoi umple-o cu tăiței de orez, fâșii din legumele de mai sus, după gust. Tehnica este asemănătoare cu cea de la împletitul sarmalelor. Umplutura se pune la baza foii, apoi se împăturește. Vei vedea că foile de orez se vor lipi foarte ușor.
Sfaturi utile
Nu pune foarte multă umplutură într-un pachețel, pentru că se poate rupe foarte repede.
Nu trebuie să sotezi legumele înainte, ele sunt foarte bune așa crude.
Pachețelele se pot prăji, la foc iute, dar nu în ulei de măsline. Unul fără gust este de preferat. După prăjire, trebuie să le pui pentru scurt timp pe un șervețel la scurs. E bine să le mănânci imediat pentru că apoi se usucă și se întăresc.
Pachețele de primăvară se pot înmuia în sos de soia sau tahini.
Poți adăuga și creveți decorticați și prefierți pentru un plus e savoare.
Pentru a calcula porțiile trebuie să știi că de obicei, pachetele de foi de orez au câte 10 foi.