Amenajari Interioare Home

Organizarea funcțională a garajului

De obicei garajul este cel mai aglomerat și mai puțin organizat spațiu din locuință. Celelalte spații ale casei având prioritate. Totuși este momentul să-i acordăm puțină atenție și garajului. În acest caz, o curățenie și o organizare generală ar putea fi o idee excelentă.

Garajul nu este doar locul care adăpostește mașină familiei, ci și un spațiu de depozitare prețios.  De aceea începe prin a folosi inteligent spațiul atât pe orizontală, cât și pe verticală.

Ușa de garaj

Pentru început, să nu uităm însă de ușa de la garaj. Dacă nu ești mulțumit de ea sau nu întrunește toate condițiile de securitate este momentul să te orientezi  spre achiziționarea uneia care să corespundă nevoilor tale.

Ușa de garaj trebuie să întrunească atât calitățile tehnice cât și cele estetice potrivite din toate punctele de vedere. Durabilitatea, siguranță, calitatea și, evident, prețul, sunt criterii importante în alegerea unei uși de garaj care să închidă spațiul în care se află atât mașină, cât și alte obiecte valoroase sau, pur și simplu voluminoase.

Acum să trecem la organizare!

Dulapuri

Pereții interiori ai garajului sunt, de fapt, niște spații moarte pe care le poți valorifica foarte bine prin construirea și montarea unor rafturi care să servească la depozitarea diverselor obiecte care nu mai încap în dulapuri. Astfel, scapi de aglomerația din casă fără să investești în mobilier de depozitare suplimentar.

O altă soluție o reprezintă dulapurile metalice dedicate care sunt utile pentru depozitarea anumitor scule sau unelte, fie pentru grădină, fie pentru garaj. Aceste tipuri de dulap metalic sunt extrem de folositoare, întrucât sunt dedicate, având dimensiuni și compartimentări specifice pentru scule și unelte. Ele pot fi montate direct în garaj.

Suport organizare scule – panou metalic cu cârlige

Poți apela și la un perete cu cârlige pentru depozitarea diverselor lucruri sau la un panou perforat. Astfel, micile scule nu vor mai fi împrăștiate peste tot ci le vei avea mereu la îndemână. Șurubelnițele, burghiele, ciocanul sau ruleta vor avea locul lor bine stabilit.

Banc de lucru

Vei avea nevoie și de un banc de lucru, oricât de mic ar fi, din metal sau unul din lemn.

Related posts

Nu iti place sa speli vasele? Atunci te ajutam sa alegi o masina de spalat vase eficienta si ieftina

Adina Meyers

Decor in stil frantuzesc pentru casa ta

Adina Meyers

Toamna aceasta se poarta culorile indraznete!

Adina Meyers