Retete

Oreo chessecake by Chef Marin Cristian

In fiecare adult gasim copilul de odinioara si o data cu el, cel mai bun fel de mancare, DESERTUL!

 Daca acesta contine biscuiti Oreo, frişcă şi, cum este vară, fructe proaspete, succesul este garantat. Nu uitaţi, a apărut zmeura!

Oreo chessecake

Ingrediente pentru 4 portii:

Ciocolata 50% cacao     200 g

Biscuiti Oreo            Un pachet (250 g)

Unt                    50 g

Scortisoara              Un sfert de lingurita

Branza de vaci           250 g

Frisca lichida            100 ml

Zahar                  50 g

Amaretto                 20 ml (esenta de migdale dupa gust)

Zmeura                100 g

Mod de preparare:

Ai nevoie de 4 boluri de inox/plastic sau castronele, pentru fiecare portie (sau forme de silicon). Trebuie sa fie cat mai simple, sa le poti folosi ca mulaj pentru ciocolata.

Se separa biscuitele de crema. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit si scortisoara apoi se aseaza intr-o tava, un singur strat de aproximativ 0,5 cm. Lasati la frigider pana terminati crema. La final, taiati 4 cerculete cu ajutorul bolurilor folosite pentru mulaj .

Ciocolata se topeste la baine-marie, apoi se toarna peste boluri, intr-un strat uniform. Puneti bolurile pe un gratar pentru a scurge excesul de ciocolata, apoi introduceti-le in frigider sa se raceasca si sa se intareasca.

Pentru crema bateti frisca pana se intareste. Separat mixati crema de la biscuiti, impreuna cu branza de vaci, zahar si Amaretto. In crema de branza se pune frisca batuta si se omogenizeaza.




Scoateti bolurile din frigider si desprindeti usor ciocolata. Fiecare semisfera de ciocolata se umple cu crema de branza cu ajutorul unui posh sau cu o lingurita. Lasati un spatiu de 0,5 cm pana la marginea formei, pentru a pune capacul de biscuite. Deasupra ornati cu crema de branza si zmeura.

Material realzat cu sprijinul Chef Marin Cristian, cristianmarin_cuisine Instagram., Cristian Marin        Facebook.



Foto: Cristian Marin

Related posts

Documentarul de travel și cooking Gordon Ramsay: Călător cu gust revine în noi misiuni culinare la capătul lumii – FOTO&VIDEO

Adina Meyers

(P) Cozonacul lui Scarlatescu – Dulce si Ceva in Plus, de Paste

Adina Meyers

Ati mancat o salata astazi?

Adina Meyers